Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą
łatwe
10 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
200 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
300 gramów
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój w kostkę, posiekaj czosnek i chili, grzyby pokrój w mniejsze kawałki, ser fetę i buraka pokrój w grubą kostkę około 1 cm.
Krok 2
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż połowę cebuli i grzyby, dodaj kaszotto, całość zalej 300ml wody, gotuj pod przykryciem około 15 minut.
Krok 3
Po tym czasie dodaj połowę śmietany, wymieszaj i odstaw na bok.
Krok 4
Na pozostałej oliwie podsmaż czosnek, gdy zacznie zmieniać kolor, dodaj chili i pozostałą cebulę, smaż chwilę razem następnie dodaj szpinak i pozostałą śmietanę. Zagotuj i odstaw na bok.
Krok 5
Buraka zagrzej na patelni z odrobiną soku z cytryny, dopraw do smaku szczyptą soli, cukru i pieprzu.
Krok 6
Do słoiczka na dno włóż łyżkę szpinaku, nałóż porcję kaszotta, na wierzch wyłóż buraki i ser feta.
Dobra rada:
Buraki możesz też zamarynować w skórce z cytryny. Dobrym pomysłem będzie dodanie do buraków i sera feta pestek np. dyni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą
Coraz częściej przywiązuje się wagę nie tylko do tego, jak danie smakuje, ale i jak i wygląda. W restauracjach ułożenie składników jest skrupulatnie przemyślane, a każdy dodatek tworzy formę dekoracji. Przygotowując posiłki dla swoich gości bądź domowników, również myślimy o tym, aby podana przez nas potrawa apetycznie się prezentowała. Przygotuj kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą i sprawdź się w nie tylko w roli kucharza, ale i dekoratora!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które zwracają uwagę na warstwę estetyczną jedzenia. Będzie pysznie i pięknie!
Na jaką okazję?
Zaskocz swoich gości! Kaszotto w słoikach ze szpinakiem i fetą sprawi, że zabłyśniesz w roli gospodarza, a Twoje posiłki zostaną zapamiętane na długo.
Czy wiesz, że?
Słoiki wychodzą z ukrycia! Potrawy serwowane w słoikach są obecnie bardzo modnym i pożądanym dodatkiem na stołach. Liczy się nie tylko smak, ale i estetyka posiłków!
Dla urozmaicenia:
Buraki możesz też zamarynować w skórce z cytryny. Dobrym pomysłem będzie dodanie pestek dyni do buraków i sera feta.