Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

300 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój w kostkę, posiekaj czosnek i chili, grzyby pokrój w mniejsze kawałki, ser fetę i buraka pokrój w grubą kostkę około 1 cm.

Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - Krok 1

Krok 2

W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż połowę cebuli i grzyby, dodaj kaszotto, całość zalej 300ml wody, gotuj pod przykryciem około 15 minut.

Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie dodaj połowę śmietany, wymieszaj i odstaw na bok.

Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - Krok 3

Krok 4

Na pozostałej oliwie podsmaż czosnek, gdy zacznie zmieniać kolor, dodaj chili i pozostałą cebulę, smaż chwilę razem następnie dodaj szpinak i pozostałą śmietanę. Zagotuj i odstaw na bok.

Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - Krok 4

Krok 5

Buraka zagrzej na patelni z odrobiną soku z cytryny, dopraw do smaku szczyptą soli, cukru i pieprzu.

Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - Krok 5

Krok 6

Do słoiczka na dno włóż łyżkę szpinaku, nałóż porcję kaszotta, na wierzch wyłóż buraki i ser feta.

Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - Krok 6
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Buraki możesz też zamarynować w skórce z cytryny. Dobrym pomysłem będzie dodanie do buraków i sera feta pestek np. dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetąKaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą

Coraz częściej przywiązuje się wagę nie tylko do tego, jak danie smakuje, ale i jak i wygląda. W restauracjach ułożenie składników jest skrupulatnie przemyślane, a każdy dodatek tworzy formę dekoracji. Przygotowując posiłki dla swoich gości bądź domowników, również myślimy o tym, aby podana przez nas potrawa apetycznie się prezentowała. Przygotuj kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą i sprawdź się w nie tylko w roli kucharza, ale i dekoratora!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które zwracają uwagę na warstwę estetyczną jedzenia. Będzie pysznie i pięknie!

Na jaką okazję?

Zaskocz swoich gości! Kaszotto w słoikach ze szpinakiem i fetą sprawi, że zabłyśniesz w roli gospodarza, a Twoje posiłki zostaną zapamiętane na długo.

Czy wiesz, że?

Słoiki wychodzą z ukrycia! Potrawy serwowane w słoikach są obecnie bardzo modnym i pożądanym dodatkiem na stołach. Liczy się nie tylko smak, ale i estetyka posiłków!

Dla urozmaicenia:

Buraki możesz też zamarynować w skórce z cytryny. Dobrym pomysłem będzie dodanie pestek dyni do buraków i sera feta.