Kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą

- Krok 1Cebule pokrój w kostkę, posiekaj czosnek i chili, grzyby pokrój w mniejsze kawałki, ser fetę i buraka pokrój w grubą kostkę około 1 cm.
- Krok 2W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż połowę cebuli i grzyby, dodaj kaszotto, całość zalej 300ml wody, gotuj pod przykryciem około 15 minut.
- Krok 3Po tym czasie dodaj połowę śmietany, wymieszaj i odstaw na bok.
- Krok 4Na pozostałej oliwie podsmaż czosnek, gdy zacznie zmieniać kolor, dodaj chili i pozostałą cebulę, smaż chwilę razem następnie dodaj szpinak i pozostałą śmietanę. Zagotuj i odstaw na bok.
- Krok 5Buraka zagrzej na patelni z odrobiną soku z cytryny, dopraw do smaku szczyptą soli, cukru i pieprzu.
- Krok 6Do słoiczka na dno włóż łyżkę szpinaku, nałóż porcję kaszotta, na wierzch wyłóż buraki i ser feta.

Buraki możesz też zamarynować w skórce z cytryny. Dobrym pomysłem będzie dodanie do buraków i sera feta pestek np. dyni.

Coraz częściej przywiązuje się wagę nie tylko do tego, jak danie smakuje, ale i jak i wygląda. W restauracjach ułożenie składników jest skrupulatnie przemyślane, a każdy dodatek tworzy formę dekoracji. Przygotowując posiłki dla swoich gości bądź domowników, również myślimy o tym, aby podana przez nas potrawa apetycznie się prezentowała. Przygotuj kaszotto grzybowe w słoikach ze szpinakiem, burakiem i fetą i sprawdź się w nie tylko w roli kucharza, ale i dekoratora!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które zwracają uwagę na warstwę estetyczną jedzenia. Będzie pysznie i pięknie!
Na jaką okazję?
Zaskocz swoich gości! Kaszotto w słoikach ze szpinakiem i fetą sprawi, że zabłyśniesz w roli gospodarza, a Twoje posiłki zostaną zapamiętane na długo.
Czy wiesz, że?
Słoiki wychodzą z ukrycia! Potrawy serwowane w słoikach są obecnie bardzo modnym i pożądanym dodatkiem na stołach. Liczy się nie tylko smak, ale i estetyka posiłków!
Dla urozmaicenia:
Buraki możesz też zamarynować w skórce z cytryny. Dobrym pomysłem będzie dodanie pestek dyni do buraków i sera feta.