Katarzynka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

52

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

10 sztuk

2 szklanki

3 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

4 łyżeczki

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i dodawać po jednym żółtku.

Krok 2

Białka ubić i dodać do Kasi z cukrem. Dodać też mąkę i proszek.

Krok 3

Ciasto podzielić na trzy części. Jedną pozostawić białą. Do drugiej dodać mak, a do trzeciej kakao.

Krok 4

Ciasto białe, powidło, 1/2 paczki biszkoptów, ciasto z makiem, powidło, 1/2 paczki biszkoptów, ciasto kakaowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Katarzynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Katarzynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Katarzynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Katarzynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Katarzynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Katarzynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Katarzynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej