Kociołek łososiowo-pomidorowy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

23 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę, wrzuć kostkę rosołową, wymieszaj trzepaczka i gotuj minutę. Pomidory natnij na krzyż, zalej wrzącą wodą, po 30 sekundach odcedź i zahartuj zimną. Zdejmij skórkę z pomidorów, pokrój je na ćwiartki, usuń pestki. Ćwiartki pomidorów pokrój w kosteczkę. Łososia włóż do wrzącego rosołu, wlej 100 ml mleka i wrzuć listek laurowy. Gdy ryba zrobi się bladoróżowa, wyjmij ją z wywaru, przestudź i podziel widelcem na płaty. Rozetnij wzdłuż pora, dokładnie go wypłucz, aby usunąć resztki ziemi, a potem posiekaj. W dużym garnku rozgrzej olej z masłem, zeszklij pora, dodaj boczek i smaż 5-10 minut, mieszając. Dodaj ziemniaki, smaż jeszcze 2 minuty, a potem wlej wywar, w którym gotował się łosoś oraz resztę mleka. Gotuj 20 minut na małym ogniu, włóż pomidory, gotuj kolejne 5 minut. Wyjmij z zupy łyżką cedzakową 2 chochle warzyw, zmiksuj je i z powrotem włóż do garnka. Zdejmij z ognia, wymieszaj z jogurtem, uważając, aby się nie zwarzył. Przypraw do smaku solą i pieprzem, włóż kawałki ryby, posyp natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kociołek łososiowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kociołek łososiowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kociołek łososiowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kociołek łososiowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kociołek łososiowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kociołek łososiowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kociołek łososiowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ryba ze szpinakiem
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej