Koktajl selerowo-gruszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl selerowo-gruszkowy

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

2

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyte, oczyszczone i rozdrobnione składniki umieść w dzbanku blendera. Dodaj cukier, wodę i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Koktajl selerowo-gruszkowy - Krok 1
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem witaminy C.

1

Opinie o przepisie

  • Iwona Abłażewicz

    Iwona Abłażewicz , 28.10.2018

    wspaniały!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl selerowo-gruszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koktajl selerowo-gruszkowyKoktajl selerowo-gruszkowy

Owoce i warzywa – to duet doskonały. Na dzisiejszy podwieczorek proponuję smakowity koktajl selerowo-gruszkowy.

Dla kogo?

Taki podwieczorek przygotujesz w kilka chwil, więc z pewnością skusi on zwolenników ekspresowych w przygotowaniu posiłków. Wymieszaj seler i gruszkę oraz kilka dodatków i gotowe!

Na zdrowie!

Witamina C potrzebna od zaraz? Znajdziesz ją w tym owocowo-warzywnym koktajlu. Zaopatrzy on nasz organizm aż w 30% jej referencyjnej wartości spożycia (24 mg).

Czy wiesz, że?

Seler naciowy – bez niego nie powinna obejść się żadna dieta odchudzająca. Zastanawiasz się dlaczego? Jest on niskokaloryczny oraz bierze udział w usuwaniu toksyn z naszego organizmu. To wszystko za sprawą dużej ilości włókna pokarmowego. Błonnik usprawnia również procesy trawienne.