
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyte, oczyszczone i rozdrobnione składniki umieść w dzbanku blendera. Dodaj cukier, wodę i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem witaminy C.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koktajl selerowo-gruszkowy
Owoce i warzywa – to duet doskonały. Na dzisiejszy podwieczorek proponuję smakowity koktajl selerowo-gruszkowy.
Dla kogo?
Taki podwieczorek przygotujesz w kilka chwil, więc z pewnością skusi on zwolenników ekspresowych w przygotowaniu posiłków. Wymieszaj seler i gruszkę oraz kilka dodatków i gotowe!
Na zdrowie!
Witamina C potrzebna od zaraz? Znajdziesz ją w tym owocowo-warzywnym koktajlu. Zaopatrzy on nasz organizm aż w 30% jej referencyjnej wartości spożycia (24 mg).
Czy wiesz, że?
Seler naciowy – bez niego nie powinna obejść się żadna dieta odchudzająca. Zastanawiasz się dlaczego? Jest on niskokaloryczny oraz bierze udział w usuwaniu toksyn z naszego organizmu. To wszystko za sprawą dużej ilości włókna pokarmowego. Błonnik usprawnia również procesy trawienne.