Kolorowa babka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.75 szklanki

4 sztuki

0.6 szklanki

1.5 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

0.6 opakowania

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć mikserem składniki ciasta prócz kakao i kisielu.

Krok 2

Ciasto podzielić na 3 porcje.

Krok 3

Do jednej dodać łyżkę kakao, łyżkę cukru i wymieszać. Do drugiej 2 łyżki mąki i wymieszać, a do trzeciej kisiel i łyżkę cukru. Wymieszać.

Krok 4

Formę z kominkiem natłuścić i wysypać bułką tartą.

Krok 5

Wlać porcjami 3 rodzaje ciasta.

Krok 6

Upiec w 150*C z termoobiegiem.

Krok 7

Najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy babka się upiekła.

Krok 8

Wystudzoną babkę wyjąć z formy i oprószyć cukrem pudrem lub polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej