Kolorowa babka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.75 szklanki

4 sztuki

0.6 szklanki

1.5 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

0.6 opakowania

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć mikserem składniki ciasta prócz kakao i kisielu.

Krok 2

Ciasto podzielić na 3 porcje.

Krok 3

Do jednej dodać łyżkę kakao, łyżkę cukru i wymieszać. Do drugiej 2 łyżki mąki i wymieszać, a do trzeciej kisiel i łyżkę cukru. Wymieszać.

Krok 4

Formę z kominkiem natłuścić i wysypać bułką tartą.

Krok 5

Wlać porcjami 3 rodzaje ciasta.

Krok 6

Upiec w 150*C z termoobiegiem.

Krok 7

Najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy babka się upiekła.

Krok 8

Wystudzoną babkę wyjąć z formy i oprószyć cukrem pudrem lub polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej