Kromki z maślanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kromki z maślanki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

150 mililitrów

4 łyżeczki

4 łyżeczki

3 łyżeczki

350 gramów

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij owoce. Gotuj przez 10minut z wodą, sokiem z cytryny i 1,5 łyżki miodu. Połowę owoców zmiksuj.

Krok 2

Dodaj żelatynę i jeszcze raz zagotuj. Domieszaj resztę miodu, a następnie schłódź.

Krok 3

Wymieszaj maślankę z zagęszczoną masą gruszkową.

Krok 4

Ubij śmietanę na sztywną pianę i dodaj.

Krok 5

Masę przełóż do prostokątnej formę i odstaw na godzinę. Przed podaniem pokrój w plasterki. Dodaj do tego resztę kompotu z owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej