Kromki z maślanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kromki z maślanki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

350 gramów

150 mililitrów

100 mililitrów

4 łyżeczki

3 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij owoce. Gotuj przez 10minut z wodą, sokiem z cytryny i 1,5 łyżki miodu. Połowę owoców zmiksuj.

Krok 2

Dodaj żelatynę i jeszcze raz zagotuj. Domieszaj resztę miodu, a następnie schłódź.

Krok 3

Wymieszaj maślankę z zagęszczoną masą gruszkową.

Krok 4

Ubij śmietanę na sztywną pianę i dodaj.

Krok 5

Masę przełóż do prostokątnej formę i odstaw na godzinę. Przed podaniem pokrój w plasterki. Dodaj do tego resztę kompotu z owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kromki z maślanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej