
Składniki
100 mililitrów
150 mililitrów
4 łyżeczki
4 łyżeczki
3 łyżeczki
350 gramów
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozdrobnij owoce. Gotuj przez 10minut z wodą, sokiem z cytryny i 1,5 łyżki miodu. Połowę owoców zmiksuj.
Krok 2
Dodaj żelatynę i jeszcze raz zagotuj. Domieszaj resztę miodu, a następnie schłódź.
Krok 3
Wymieszaj maślankę z zagęszczoną masą gruszkową.
Krok 4
Ubij śmietanę na sztywną pianę i dodaj.
Krok 5
Masę przełóż do prostokątnej formę i odstaw na godzinę. Przed podaniem pokrój w plasterki. Dodaj do tego resztę kompotu z owoców.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























