Suflet jajeczny z chilli i wanilią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry suflet z papryczką chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

120 gramów

50 gramów

20 gramów

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietankę zagotuj razem z chili i wanilią, zestaw z ognia. Wanilię wyjmij.

Krok 2

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.

Krok 3

Żółtka utrzyj razem z cukrem i ustaw miskę nad garnkiem z gotującą się wodą. Dodaj śmietankę i ubijaj na parze, nie dopuszczając masy do wrzenia. Gdy zgęstnieje, odstaw, wystudź.

Krok 4

Białka ubij razem z mąką ziemniaczaną na sztywną pianę i delikatnie połącz z resztą masy.

Krok 5

Foremki do zapiekania nasmaruj masłem i oprósz delikatnie cukrem. Przelej mus i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej