Składniki
2 sztuki
120 gramów
50 gramów
20 gramów
500 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietankę zagotuj razem z chili i wanilią, zestaw z ognia. Wanilię wyjmij.
Krok 2
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.
Krok 3
Żółtka utrzyj razem z cukrem i ustaw miskę nad garnkiem z gotującą się wodą. Dodaj śmietankę i ubijaj na parze, nie dopuszczając masy do wrzenia. Gdy zgęstnieje, odstaw, wystudź.
Krok 4
Białka ubij razem z mąką ziemniaczaną na sztywną pianę i delikatnie połącz z resztą masy.
Krok 5
Foremki do zapiekania nasmaruj masłem i oprósz delikatnie cukrem. Przelej mus i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej