Suflet jajeczny z chilli i wanilią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry suflet z papryczką chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

120 gramów

50 gramów

20 gramów

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietankę zagotuj razem z chili i wanilią, zestaw z ognia. Wanilię wyjmij.

Krok 2

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.

Krok 3

Żółtka utrzyj razem z cukrem i ustaw miskę nad garnkiem z gotującą się wodą. Dodaj śmietankę i ubijaj na parze, nie dopuszczając masy do wrzenia. Gdy zgęstnieje, odstaw, wystudź.

Krok 4

Białka ubij razem z mąką ziemniaczaną na sztywną pianę i delikatnie połącz z resztą masy.

Krok 5

Foremki do zapiekania nasmaruj masłem i oprósz delikatnie cukrem. Przelej mus i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fingersy z kurczaka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej