Suflet jajeczny z chilli i wanilią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry suflet z papryczką chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

120 gramów

50 gramów

20 gramów

500 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietankę zagotuj razem z chili i wanilią, zestaw z ognia. Wanilię wyjmij.

Krok 2

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek.

Krok 3

Żółtka utrzyj razem z cukrem i ustaw miskę nad garnkiem z gotującą się wodą. Dodaj śmietankę i ubijaj na parze, nie dopuszczając masy do wrzenia. Gdy zgęstnieje, odstaw, wystudź.

Krok 4

Białka ubij razem z mąką ziemniaczaną na sztywną pianę i delikatnie połącz z resztą masy.

Krok 5

Foremki do zapiekania nasmaruj masłem i oprósz delikatnie cukrem. Przelej mus i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry suflet z papryczką chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej