Quesadillas ze szpinakiem i mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

52

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

150 gramów

null

null

null

100 gramów

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z oliwy i soku z limonki przygotuj marynatę, dopraw do smaku przyprawami. Mięso umyj, osusz, potnij w paski i włóż do zalewy. Odstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia osącz i smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż mięso nabierze złotego koloru i będzie miękkie.

Krok 3

Szpinak opłucz, ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

Jedną tortillę ułóż na patelni i podgrzej, ułóż odrobinę sera, szpinaku, kurczaka, znowu szpinak i ser. Przykryj drugim plackiem i podsmaż z obydwóch stron, bardzo uważając przy przewracaniu. Najlepiej zrobić to za pomocą talerza.

Krok 5

składniki wykorzystaj do reszty tortilli. Rozkrój placki na cztery części.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej