Quesadillas ze szpinakiem i mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quesadillas ze szpinakiem i mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

150 gramów

null

null

null

100 gramów

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z oliwy i soku z limonki przygotuj marynatę, dopraw do smaku przyprawami. Mięso umyj, osusz, potnij w paski i włóż do zalewy. Odstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia osącz i smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż mięso nabierze złotego koloru i będzie miękkie.

Krok 3

Szpinak opłucz, ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

Jedną tortillę ułóż na patelni i podgrzej, ułóż odrobinę sera, szpinaku, kurczaka, znowu szpinak i ser. Przykryj drugim plackiem i podsmaż z obydwóch stron, bardzo uważając przy przewracaniu. Najlepiej zrobić to za pomocą talerza.

Krok 5

składniki wykorzystaj do reszty tortilli. Rozkrój placki na cztery części.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej