Quesadillas ze szpinakiem i mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quesadillas ze szpinakiem i mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

150 gramów

null

null

null

100 gramów

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z oliwy i soku z limonki przygotuj marynatę, dopraw do smaku przyprawami. Mięso umyj, osusz, potnij w paski i włóż do zalewy. Odstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia osącz i smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż mięso nabierze złotego koloru i będzie miękkie.

Krok 3

Szpinak opłucz, ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

Jedną tortillę ułóż na patelni i podgrzej, ułóż odrobinę sera, szpinaku, kurczaka, znowu szpinak i ser. Przykryj drugim plackiem i podsmaż z obydwóch stron, bardzo uważając przy przewracaniu. Najlepiej zrobić to za pomocą talerza.

Krok 5

składniki wykorzystaj do reszty tortilli. Rozkrój placki na cztery części.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej