
Składniki
2 sztuki
null
150 gramów
null
null
null
100 gramów
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z oliwy i soku z limonki przygotuj marynatę, dopraw do smaku przyprawami. Mięso umyj, osusz, potnij w paski i włóż do zalewy. Odstaw na noc do lodówki.
Krok 2
Następnego dnia osącz i smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż mięso nabierze złotego koloru i będzie miękkie.
Krok 3
Szpinak opłucz, ser zetrzyj na tarce.
Krok 4
Jedną tortillę ułóż na patelni i podgrzej, ułóż odrobinę sera, szpinaku, kurczaka, znowu szpinak i ser. Przykryj drugim plackiem i podsmaż z obydwóch stron, bardzo uważając przy przewracaniu. Najlepiej zrobić to za pomocą talerza.
Krok 5
składniki wykorzystaj do reszty tortilli. Rozkrój placki na cztery części.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej