Quesadillas ze szpinakiem i mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quesadillas ze szpinakiem i mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

150 gramów

null

null

null

100 gramów

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z oliwy i soku z limonki przygotuj marynatę, dopraw do smaku przyprawami. Mięso umyj, osusz, potnij w paski i włóż do zalewy. Odstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia osącz i smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż mięso nabierze złotego koloru i będzie miękkie.

Krok 3

Szpinak opłucz, ser zetrzyj na tarce.

Krok 4

Jedną tortillę ułóż na patelni i podgrzej, ułóż odrobinę sera, szpinaku, kurczaka, znowu szpinak i ser. Przykryj drugim plackiem i podsmaż z obydwóch stron, bardzo uważając przy przewracaniu. Najlepiej zrobić to za pomocą talerza.

Krok 5

składniki wykorzystaj do reszty tortilli. Rozkrój placki na cztery części.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quesadillas ze szpinakiem i mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej