
Składniki
1 sztuka
null
null
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
null
0.5 szklanki
2 szklanki
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną cebule posiekaj i wrzuć do dużego garnka na rozgrzane masło, zeszklij.
Krok 2
Dolej bulion Knorr i całą zawartość słoików ze szczawiem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj około 8 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Do miski wbij jajka i rozkłóć. Wymieszaj dokładnie z mąką i śmietaną.
Krok 4
Stopniowo dolewaj do wrzącej zupy. Ponownie zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 12 minut.
Krok 5
Gotową zupę rozlej do misek i posyp groszkiem ptysiowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej