Zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 łyżki

null

null

1 łyżka

0.5 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną cebule posiekaj i wrzuć do dużego garnka na rozgrzane masło, zeszklij.

Krok 2

Dolej bulion Knorr i całą zawartość słoików ze szczawiem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj około 8 minut. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Do miski wbij jajka i rozkłóć. Wymieszaj dokładnie z mąką i śmietaną.

Krok 4

Stopniowo dolewaj do wrzącej zupy. Ponownie zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 12 minut.

Krok 5

Gotową zupę rozlej do misek i posyp groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej