
Składniki
1 sztuka
null
null
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
null
0.5 szklanki
2 szklanki
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną cebule posiekaj i wrzuć do dużego garnka na rozgrzane masło, zeszklij.
Krok 2
Dolej bulion Knorr i całą zawartość słoików ze szczawiem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj około 8 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Do miski wbij jajka i rozkłóć. Wymieszaj dokładnie z mąką i śmietaną.
Krok 4
Stopniowo dolewaj do wrzącej zupy. Ponownie zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 12 minut.
Krok 5
Gotową zupę rozlej do misek i posyp groszkiem ptysiowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej