
Składniki
1 sztuka
null
null
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
null
0.5 szklanki
2 szklanki
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną cebule posiekaj i wrzuć do dużego garnka na rozgrzane masło, zeszklij.
Krok 2
Dolej bulion Knorr i całą zawartość słoików ze szczawiem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj około 8 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Do miski wbij jajka i rozkłóć. Wymieszaj dokładnie z mąką i śmietaną.
Krok 4
Stopniowo dolewaj do wrzącej zupy. Ponownie zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 12 minut.
Krok 5
Gotową zupę rozlej do misek i posyp groszkiem ptysiowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej