Składniki
2 opakowania
2 łyżki
null
null
1 łyżka
0.5 szklanki
3 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną cebule posiekaj i wrzuć do dużego garnka na rozgrzane masło, zeszklij.
Krok 2
Dolej bulion Knorr i całą zawartość słoików ze szczawiem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj około 8 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Do miski wbij jajka i rozkłóć. Wymieszaj dokładnie z mąką i śmietaną.
Krok 4
Stopniowo dolewaj do wrzącej zupy. Ponownie zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 12 minut.
Krok 5
Gotową zupę rozlej do misek i posyp groszkiem ptysiowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej