Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada w cieście
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
3 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie rozmroź w wodzie w temperaturze do 18 stopni.
Krok 2
Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Jajka umyj, wybij ze skorupek do miksera, wlej mleko, dodaj mąkę i przyprawy. Miksuj przez 30 sekund.
Krok 5
W przygotowanym cieście maczaj filety i kładź je na silnie rozgrzany tłuszcz. Zarumień z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej