Łatwa babka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja z cukrem ubić do białości.

Krok 2

Mąkę pszenną, kartoflaną i sodę wymieszać z ubitymi jajkami, po czym powoli wlewać roztopioną Kasię.

Krok 3

Na końcu dodać otartą skórkę z cytryny, wlać do wysmarowanej tortownicy i piec w średnio nagrzanym piekarniku 30-40 minut.

Krok 4

Po upieczeniu poczekać, aż wystygnie i posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łatwa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łatwa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łatwa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łatwa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łatwa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łatwa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łatwa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej