Małże au naturel

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

30 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże umyj, oczyść i opłucz dokładnie pod zimną wodą. Osusz je.

Krok 1

Cebulę i marchew pokrój na talarki i wrzuć do rondla z rozgrzanym masłem.

Krok 1

Dodaj małże, natkę pietruszki, tymianek i liść laurowy.

Krok 1

Kiedy małże zaczną się otwierać, energicznie potrząsaj rondlem.

Krok 1

Podawaj zaraz po całkowitym otwarciu muszli. Świetnym dodatkiem jest białe pieczywo.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Pączki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej