Małże au naturel przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Małże au naturel

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

30 gramów

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże umyj, oczyść i opłucz dokładnie pod zimną wodą. Osusz je.

Krok 2

Cebulę i marchew pokrój na talarki i wrzuć do rondla z rozgrzanym masłem.

Krok 3

Dodaj małże, natkę pietruszki, tymianek i liść laurowy.

Krok 4

Kiedy małże zaczną się otwierać, energicznie potrząsaj rondlem.

Krok 5

Podawaj zaraz po całkowitym otwarciu muszli. Świetnym dodatkiem jest białe pieczywo.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Małże au naturel - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej