
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
30 gramów
1 pęczek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Małże umyj, oczyść i opłucz dokładnie pod zimną wodą. Osusz je.
Krok 2
Cebulę i marchew pokrój na talarki i wrzuć do rondla z rozgrzanym masłem.
Krok 3
Dodaj małże, natkę pietruszki, tymianek i liść laurowy.
Krok 4
Kiedy małże zaczną się otwierać, energicznie potrząsaj rondlem.
Krok 5
Podawaj zaraz po całkowitym otwarciu muszli. Świetnym dodatkiem jest białe pieczywo.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej