Marynowany okoń morski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowany okoń morski

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę myjemy, osuszamy.

Krok 2

Przyprawę Knorr rozrabiamy z olejem i smarujemy nią ryby. Odstawiamy do zamarynowania na 30 min.

Krok 3

Ryby oprószamy mąką. Na patelni roztapiamy masło, obsmażamy na nim ryby z obu stron.

Krok 4

Kiedy ryby się zezłocą wlewamy na patelnie wino i smażymy aż odparuje.

Krok 5

Podajemy udekorowane koperkiem lub zielonymi listkami kopru włoskiego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej