Marynowany okoń morski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowany okoń morski

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę myjemy, osuszamy.

Krok 2

Przyprawę Knorr rozrabiamy z olejem i smarujemy nią ryby. Odstawiamy do zamarynowania na 30 min.

Krok 3

Ryby oprószamy mąką. Na patelni roztapiamy masło, obsmażamy na nim ryby z obu stron.

Krok 4

Kiedy ryby się zezłocą wlewamy na patelnie wino i smażymy aż odparuje.

Krok 5

Podajemy udekorowane koperkiem lub zielonymi listkami kopru włoskiego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej