
Składniki
70 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
1 łyżka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę myjemy, osuszamy.
Krok 2
Przyprawę Knorr rozrabiamy z olejem i smarujemy nią ryby. Odstawiamy do zamarynowania na 30 min.
Krok 3
Ryby oprószamy mąką. Na patelni roztapiamy masło, obsmażamy na nim ryby z obu stron.
Krok 4
Kiedy ryby się zezłocą wlewamy na patelnie wino i smażymy aż odparuje.
Krok 5
Podajemy udekorowane koperkiem lub zielonymi listkami kopru włoskiego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































