Składniki
70 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
1 łyżka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę myjemy, osuszamy.
Krok 2
Przyprawę Knorr rozrabiamy z olejem i smarujemy nią ryby. Odstawiamy do zamarynowania na 30 min.
Krok 3
Ryby oprószamy mąką. Na patelni roztapiamy masło, obsmażamy na nim ryby z obu stron.
Krok 4
Kiedy ryby się zezłocą wlewamy na patelnie wino i smażymy aż odparuje.
Krok 5
Podajemy udekorowane koperkiem lub zielonymi listkami kopru włoskiego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej