
Składniki
70 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
1 łyżka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę myjemy, osuszamy.
Krok 2
Przyprawę Knorr rozrabiamy z olejem i smarujemy nią ryby. Odstawiamy do zamarynowania na 30 min.
Krok 3
Ryby oprószamy mąką. Na patelni roztapiamy masło, obsmażamy na nim ryby z obu stron.
Krok 4
Kiedy ryby się zezłocą wlewamy na patelnie wino i smażymy aż odparuje.
Krok 5
Podajemy udekorowane koperkiem lub zielonymi listkami kopru włoskiego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej