Marynowany okoń morski

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

70 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę myjemy, osuszamy.

Krok 2

Przyprawę Knorr rozrabiamy z olejem i smarujemy nią ryby. Odstawiamy do zamarynowania na 30 min.

Krok 3

Ryby oprószamy mąką. Na patelni roztapiamy masło, obsmażamy na nim ryby z obu stron.

Krok 4

Kiedy ryby się zezłocą wlewamy na patelnie wino i smażymy aż odparuje.

Krok 5

Podajemy udekorowane koperkiem lub zielonymi listkami kopru włoskiego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowany okoń morski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej