
Składniki
70 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
1 łyżka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę myjemy, osuszamy.
Krok 2
Przyprawę Knorr rozrabiamy z olejem i smarujemy nią ryby. Odstawiamy do zamarynowania na 30 min.
Krok 3
Ryby oprószamy mąką. Na patelni roztapiamy masło, obsmażamy na nim ryby z obu stron.
Krok 4
Kiedy ryby się zezłocą wlewamy na patelnie wino i smażymy aż odparuje.
Krok 5
Podajemy udekorowane koperkiem lub zielonymi listkami kopru włoskiego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej