Skrzydełka w marynacie jogurtowej

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0

0

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

0

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt połącz z sokiem z cytryny i olejem, dodaj koncentrat pomidorowy i sos sojowy oraz roztarty czosnek, curry i chili. Oprósz solą.

Krok 2

Skrzydełka polej marynatą, wymieszaj i wstaw do lodówki na 10 godzin.

Krok 3

Następnie piecz około 25 minut w 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej