Skrzydełka w marynacie jogurtowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w marynacie jogurtowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt połącz z sokiem z cytryny i olejem, dodaj koncentrat pomidorowy i sos sojowy oraz roztarty czosnek, curry i chili. Oprósz solą.

Krok 2

Skrzydełka polej marynatą, wymieszaj i wstaw do lodówki na 10 godzin.

Krok 3

Następnie piecz około 25 minut w 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej