
Składniki
1 sztuka
null
null
4 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 kilogram
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt połącz z sokiem z cytryny i olejem, dodaj koncentrat pomidorowy i sos sojowy oraz roztarty czosnek, curry i chili. Oprósz solą.
Krok 2
Skrzydełka polej marynatą, wymieszaj i wstaw do lodówki na 10 godzin.
Krok 3
Następnie piecz około 25 minut w 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej