
Składniki
400 gramów
100 mililitrów
5 łyżek
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka dokładnie płuczemy i kroimy w kawałki.
Krok 2
Przyprawę do kurczaka mieszamy o olejem i wkładamy do niej mięso. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy w naczyniu co najmniej godzinę w chłodnym miejscu.
Krok 3
Do gotowej panierki dodajemy drobno rozkruszone dwie kostki czosnkowe i dokładnie mieszamy.
Krok 4
Mięso obtaczamy w panierce zgodnie z instrukcją na opakowaniu i smażymy lub pieczemy.
Krok 5
Przygotowujemy sos. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej