
Składniki
400 gramów
100 mililitrów
5 łyżek
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka dokładnie płuczemy i kroimy w kawałki.
Krok 2
Przyprawę do kurczaka mieszamy o olejem i wkładamy do niej mięso. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy w naczyniu co najmniej godzinę w chłodnym miejscu.
Krok 3
Do gotowej panierki dodajemy drobno rozkruszone dwie kostki czosnkowe i dokładnie mieszamy.
Krok 4
Mięso obtaczamy w panierce zgodnie z instrukcją na opakowaniu i smażymy lub pieczemy.
Krok 5
Przygotowujemy sos. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej