
Składniki
400 gramów
100 mililitrów
5 łyżek
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka dokładnie płuczemy i kroimy w kawałki.
Krok 2
Przyprawę do kurczaka mieszamy o olejem i wkładamy do niej mięso. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy w naczyniu co najmniej godzinę w chłodnym miejscu.
Krok 3
Do gotowej panierki dodajemy drobno rozkruszone dwie kostki czosnkowe i dokładnie mieszamy.
Krok 4
Mięso obtaczamy w panierce zgodnie z instrukcją na opakowaniu i smażymy lub pieczemy.
Krok 5
Przygotowujemy sos. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej