
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy na małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Pokroić cebulę w kostkę i podsmażyć mięso i cebulę, ale na oddzielnej patelni.
Krok 2
Układać po kolei mięso, cebulę, ketchup, majonez i na koniec ser.
Krok 3
Piec przez 30 min w piekarniku
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej