Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
3 sztuki
300 mililitrów
5 łyżeczek
4 łyżki
2 łyżki
9 łyżek
4 łyżki
1 łyżka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki (oprócz syropu i owoców) dobrze mieszamy ze sobą tak, by nie było grudek.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię (taką, która nie wymaga użycia tłuszczu i jednocześnie nic nie przywiera do spodu).
Krok 3
Wylewamy gotową mieszaninę na patelnię tak by powstały MAŁE placuszki (to ważne, bo użyte mąki są dość kruche i łatwo placuszki mogą się rozpaść, gdy zrobimy je większe) o średnicy nie większej niż 10 cm.
Krok 4
Smażymy z obu stron aż do ich przyrumienienia.
Krok 5
Zdejmujemy z patelni szeroką łopatką (najlepiej taką, która całe je obejmie) i wykładamy na talerz. Polewamy syropem i podajemy ze świeżymi owocami (np. truskawkami, jagodami, malinami).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej