Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
3 sztuki
300 mililitrów
5 łyżeczek
4 łyżki
2 łyżki
9 łyżek
4 łyżki
1 łyżka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki (oprócz syropu i owoców) dobrze mieszamy ze sobą tak, by nie było grudek.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię (taką, która nie wymaga użycia tłuszczu i jednocześnie nic nie przywiera do spodu).
Krok 3
Wylewamy gotową mieszaninę na patelnię tak by powstały MAŁE placuszki (to ważne, bo użyte mąki są dość kruche i łatwo placuszki mogą się rozpaść, gdy zrobimy je większe) o średnicy nie większej niż 10 cm.
Krok 4
Smażymy z obu stron aż do ich przyrumienienia.
Krok 5
Zdejmujemy z patelni szeroką łopatką (najlepiej taką, która całe je obejmie) i wykładamy na talerz. Polewamy syropem i podajemy ze świeżymi owocami (np. truskawkami, jagodami, malinami).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























