Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo

Autor: Hikari_ 0040

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

300 mililitrów

5 łyżeczek

4 łyżki

2 łyżki

9 łyżek

4 łyżki

1 łyżka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki (oprócz syropu i owoców) dobrze mieszamy ze sobą tak, by nie było grudek.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię (taką, która nie wymaga użycia tłuszczu i jednocześnie nic nie przywiera do spodu).

Krok 3

Wylewamy gotową mieszaninę na patelnię tak by powstały MAŁE placuszki (to ważne, bo użyte mąki są dość kruche i łatwo placuszki mogą się rozpaść, gdy zrobimy je większe) o średnicy nie większej niż 10 cm.

Krok 4

Smażymy z obu stron aż do ich przyrumienienia.

Krok 5

Zdejmujemy z patelni szeroką łopatką (najlepiej taką, która całe je obejmie) i wykładamy na talerz. Polewamy syropem i podajemy ze świeżymi owocami (np. truskawkami, jagodami, malinami).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej