Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo

Autor: Hikari_ 0040

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

300 mililitrów

5 łyżeczek

4 łyżki

2 łyżki

9 łyżek

4 łyżki

1 łyżka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki (oprócz syropu i owoców) dobrze mieszamy ze sobą tak, by nie było grudek.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię (taką, która nie wymaga użycia tłuszczu i jednocześnie nic nie przywiera do spodu).

Krok 3

Wylewamy gotową mieszaninę na patelnię tak by powstały MAŁE placuszki (to ważne, bo użyte mąki są dość kruche i łatwo placuszki mogą się rozpaść, gdy zrobimy je większe) o średnicy nie większej niż 10 cm.

Krok 4

Smażymy z obu stron aż do ich przyrumienienia.

Krok 5

Zdejmujemy z patelni szeroką łopatką (najlepiej taką, która całe je obejmie) i wykładamy na talerz. Polewamy syropem i podajemy ze świeżymi owocami (np. truskawkami, jagodami, malinami).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej