Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo

Autor: Hikari_ 0040

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

300 mililitrów

5 łyżeczek

4 łyżki

2 łyżki

9 łyżek

4 łyżki

1 łyżka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki (oprócz syropu i owoców) dobrze mieszamy ze sobą tak, by nie było grudek.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię (taką, która nie wymaga użycia tłuszczu i jednocześnie nic nie przywiera do spodu).

Krok 3

Wylewamy gotową mieszaninę na patelnię tak by powstały MAŁE placuszki (to ważne, bo użyte mąki są dość kruche i łatwo placuszki mogą się rozpaść, gdy zrobimy je większe) o średnicy nie większej niż 10 cm.

Krok 4

Smażymy z obu stron aż do ich przyrumienienia.

Krok 5

Zdejmujemy z patelni szeroką łopatką (najlepiej taką, która całe je obejmie) i wykładamy na talerz. Polewamy syropem i podajemy ze świeżymi owocami (np. truskawkami, jagodami, malinami).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej