Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
3 sztuki
300 mililitrów
5 łyżeczek
4 łyżki
2 łyżki
9 łyżek
4 łyżki
1 łyżka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki (oprócz syropu i owoców) dobrze mieszamy ze sobą tak, by nie było grudek.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię (taką, która nie wymaga użycia tłuszczu i jednocześnie nic nie przywiera do spodu).
Krok 3
Wylewamy gotową mieszaninę na patelnię tak by powstały MAŁE placuszki (to ważne, bo użyte mąki są dość kruche i łatwo placuszki mogą się rozpaść, gdy zrobimy je większe) o średnicy nie większej niż 10 cm.
Krok 4
Smażymy z obu stron aż do ich przyrumienienia.
Krok 5
Zdejmujemy z patelni szeroką łopatką (najlepiej taką, która całe je obejmie) i wykładamy na talerz. Polewamy syropem i podajemy ze świeżymi owocami (np. truskawkami, jagodami, malinami).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej