Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo

Autor: Hikari_ 0040

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

300 mililitrów

5 łyżeczek

4 łyżki

2 łyżki

9 łyżek

4 łyżki

1 łyżka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki (oprócz syropu i owoców) dobrze mieszamy ze sobą tak, by nie było grudek.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię (taką, która nie wymaga użycia tłuszczu i jednocześnie nic nie przywiera do spodu).

Krok 3

Wylewamy gotową mieszaninę na patelnię tak by powstały MAŁE placuszki (to ważne, bo użyte mąki są dość kruche i łatwo placuszki mogą się rozpaść, gdy zrobimy je większe) o średnicy nie większej niż 10 cm.

Krok 4

Smażymy z obu stron aż do ich przyrumienienia.

Krok 5

Zdejmujemy z patelni szeroką łopatką (najlepiej taką, która całe je obejmie) i wykładamy na talerz. Polewamy syropem i podajemy ze świeżymi owocami (np. truskawkami, jagodami, malinami).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fit placuszki z mielonymi orzechami smażone beztłuszczowo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sernik gotowany
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej