Pasta z fasoli z pumperniklem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Pasta z fasoli z pumperniklem

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

5

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

120 gramów

2 sztuki

16 sztuk

6 łyżeczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj. Lekko przestudzoną zmiksuj blenderem wraz z obranym czosnkiem i olejem. Dopraw oregano.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 1

Krok 2

Suszone śliwki pokrój w drobną kostkę.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 2

Krok 3

Nałóż pastę na kawałki pumpernikla, posyp suszonymi śliwkami.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej