Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
16 sztuk
120 gramów
2 sztuki
16 sztuk
6 łyżeczek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj. Lekko przestudzoną zmiksuj blenderem wraz z obranym czosnkiem i olejem. Dopraw oregano.

Krok 2
Suszone śliwki pokrój w drobną kostkę.

Krok 3
Nałóż pastę na kawałki pumpernikla, posyp suszonymi śliwkami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej