Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 plastry

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso wołowe podsmaż na patelni na połowie łyżeczki oleju rzepakowego.

Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - Krok 1

Krok 2

Przygotuj warzyw: marchewkę, pietruszkę i ogonki pieczarek utrzyj na tarce jarzynowej, pora pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej resztę oleju rzepakowego i dodaj rozdrobnione warzywa. Duś do momentu odparowania wody. Następnie dodaj usmażone mięso wołowe, posiekaną natkę pietruszki, mielone otręby i siemię lniane. dokładnie wymieszaj.

Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - Krok 2

Krok 3

Kapelusze pieczarek napełnij farszem, połóż po plasterku mozzarelli i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez ok. 20 minut.

Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - Krok 3

Krok 4

Cykorię umyj, następnie pokrój w cienkie paski. Pomarańczę obierz ze skóry, podziel na cząstki, pokrój w mniejsze kawałki. Orzechy włoskie drobno posiekaj.

Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - Krok 4

Krok 5

Cykorię przełóż do miseczki, dodaj pomarańczę, siekane orzechy, skrop oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Dokładnie wymieszaj.

Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - Krok 5

Krok 6

Faszerowane pieczarki podawaj z surówką z cykorii i pieczywem posmarowanym Florą ProActiv.

Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - Krok 6
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B1, witaminy B2, witaminy B6, niacyny, witaminy B12, witaminy D, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki faszerowane mięsem wołowym i warzywami, surówka z cykorii i pomarańczy, chleb graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej