Pierniczki

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

4 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

25 dekagramów

1 kilogram

0.5 kilograma

3 łyżki

2 łyżeczki

2 opakowania

5 łyżek

2 opakowania

1 łyżka

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki sypiemy sodę, jajka całe ubić z cukrem i wlać do mąki.

Krok 2

Kasię rozpuścić, wlać miód, korzenie, cynamon, kawy, gałkę, i letnie wlać do mąki.

Krok 3

Mleko lekko podgrzać i wsypać amoniak.

Krok 4

Rozpuścić i wlać do miski.

Krok 5

Wszystko razem wymieszać.

Krok 6

Odstawić do wychłodzenia.

Krok 7

Piec na drugi dzień.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej