Prosta babka z konfiturą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

1 szklanka

0.5 opakowania

8 sztuk

1 szklanka

2 szklanki

2 łyżeczki

dekoracja:

1

dodatki:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksować z cukrami na jednolitą masę, dodać roztopioną i przestudzoną Kasię, dalej ucierać mikserem.

Krok 2

Następnie dodać proszek do pieczenia i obie mąki, całość dokładnie miksować.

Krok 3

Ciasto przelać do foremki.

Krok 4

Po wystygnięciu ciasto posypać cukrem pudrem, obok położyć łyżeczkę ulubionych konfitur.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta babka z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta babka z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta babka z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta babka z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta babka z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta babka z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta babka z konfiturą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej