Jabłka pieczone z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka pieczone z cynamonem

Autor: 79699cf1b90e62727c5954c4ffe10f d41d8cd98f00b204e9800998ecf842

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i odetnij z nich czubki. Wymieszaj cukier z cynamonem. Jabłka wydrąż od góry łyżeczką i wsyp cukrem i cynamonem (po łyżeczce). Można dołożyć odrobinę dżemu lub powideł oraz płatki migdałowe. Wlej rum (po łyżeczce). Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i ułuż w nim jabłka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz ok. 40 min. Miód rozgrzewamy na patelni, zdejmujemy z ognia, dodajemy masło a następnie śmietanę intensywnie mieszając o uzyskania jednolitej masy. Podgrzać polewę i polać jabłka

Tagi:DESER
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej