Jabłka pieczone z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka pieczone z cynamonem

Autor: 79699cf1b90e62727c5954c4ffe10f d41d8cd98f00b204e9800998ecf842

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i odetnij z nich czubki. Wymieszaj cukier z cynamonem. Jabłka wydrąż od góry łyżeczką i wsyp cukrem i cynamonem (po łyżeczce). Można dołożyć odrobinę dżemu lub powideł oraz płatki migdałowe. Wlej rum (po łyżeczce). Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i ułuż w nim jabłka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz ok. 40 min. Miód rozgrzewamy na patelni, zdejmujemy z ognia, dodajemy masło a następnie śmietanę intensywnie mieszając o uzyskania jednolitej masy. Podgrzać polewę i polać jabłka

Tagi:DESER
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka pieczone z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej