Cake popsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cake popsy

Autor: Ewa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

130 gramów

30 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

100 mililitrów

300 gramów

300 gramów

300 gramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

8 pierwszych składników umieść w misie miksera, zmiksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Możesz użyć końcówki do ubijania lub do ucierania. Ciasto przełóż do formy 21 cm lub większej i piecz w 170C do suchego patyczka, ok. 40 minut.

Krok 2

Z powyższego przepisu powinnaś otrzymać ok. 600 g ciasta. Wymieszaj je z Nutellą 300 g i mascarpone 300 g. Jeśli zmieniłaś ilości lub użyłaś innego ciasta niż z przepisu który Ci podałam, zachowaj proporcje 2:1:1 (ciasto:mascarpone:Nutella). Dodaj ulubione dodatki (orzechy, chrupiące kuleczki, praliny, liofilizowane maliny), wyrób ciasto i schłodź je w lodówce.

Krok 3

Jeśli chcesz zrobić klasyczne okrągłe cake popsy, odważ po ok. 35-40 g ciasta i ukulaj ręcznie równe popsy, schłodź je w lodówce przez ok. 2 godziny. Nie jest to konieczne, ale ułatwi Ci to dekorację. Zanurz patyczek w czekoladzie i wbij ostrożnie w kulkę. Kiedy czekolada mocująca patyczek zastygnie, zamocz popsy w czekoladzie. Pozwól, aby nadmiar spłynął z kulki. Odstaw na papier do pieczenia, udekoruj zanim czekolada całkowicie zastygnie i przełóż do mini papilotki.

Krok 4

Cake popsy przechowuj w lodówce. Z porcji ciasta wyjdzie ok. 30-35 okrągłych popsów. Powodzenia!

Tagi:DESER
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej