Cake popsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cake popsy

Autor: Ewa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

130 gramów

30 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

100 mililitrów

300 gramów

300 gramów

300 gramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

8 pierwszych składników umieść w misie miksera, zmiksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Możesz użyć końcówki do ubijania lub do ucierania. Ciasto przełóż do formy 21 cm lub większej i piecz w 170C do suchego patyczka, ok. 40 minut.

Krok 2

Z powyższego przepisu powinnaś otrzymać ok. 600 g ciasta. Wymieszaj je z Nutellą 300 g i mascarpone 300 g. Jeśli zmieniłaś ilości lub użyłaś innego ciasta niż z przepisu który Ci podałam, zachowaj proporcje 2:1:1 (ciasto:mascarpone:Nutella). Dodaj ulubione dodatki (orzechy, chrupiące kuleczki, praliny, liofilizowane maliny), wyrób ciasto i schłodź je w lodówce.

Krok 3

Jeśli chcesz zrobić klasyczne okrągłe cake popsy, odważ po ok. 35-40 g ciasta i ukulaj ręcznie równe popsy, schłodź je w lodówce przez ok. 2 godziny. Nie jest to konieczne, ale ułatwi Ci to dekorację. Zanurz patyczek w czekoladzie i wbij ostrożnie w kulkę. Kiedy czekolada mocująca patyczek zastygnie, zamocz popsy w czekoladzie. Pozwól, aby nadmiar spłynął z kulki. Odstaw na papier do pieczenia, udekoruj zanim czekolada całkowicie zastygnie i przełóż do mini papilotki.

Krok 4

Cake popsy przechowuj w lodówce. Z porcji ciasta wyjdzie ok. 30-35 okrągłych popsów. Powodzenia!

Tagi:DESER
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cake popsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej