Malinowa Fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malinowa Fantazja

Autor: magdzik091

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

30 gramów

0.5 łyżki

150 gramów

100 gramów

600 gramów

3 sztuki

900 mililitrów

500 mililitrów

250 gramów

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Składniki na kruchy spód szybko zagnieść. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 60 minut. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć nim dno formy (23x33cm) Wyrównać, ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przed samym pieczeniem ponakłuwać widelcem. Piec w temperaturze 190 – 200ºC przez około 15 – 20 minut. Wyjąć, wystudzić.

Krok 2

Galaretka z malinami: 3 malinowe galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce.

Krok 3

Krem: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera, ubić do otrzymania gęstego kremu. Gotowy krem wyłożyć na stężałą galaretkę.

Krok 4

Wykończenie: Na kem ułożyć bezy, jedną obok drugiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej