Malinowa Fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malinowa Fantazja

Autor: magdzik091

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

30 gramów

0.5 łyżki

150 gramów

100 gramów

600 gramów

3 sztuki

900 mililitrów

500 mililitrów

250 gramów

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Składniki na kruchy spód szybko zagnieść. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 60 minut. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć nim dno formy (23x33cm) Wyrównać, ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przed samym pieczeniem ponakłuwać widelcem. Piec w temperaturze 190 – 200ºC przez około 15 – 20 minut. Wyjąć, wystudzić.

Krok 2

Galaretka z malinami: 3 malinowe galaretki rozpuścić w 3,5 szklankach wrzącej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce.

Krok 3

Krem: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera, ubić do otrzymania gęstego kremu. Gotowy krem wyłożyć na stężałą galaretkę.

Krok 4

Wykończenie: Na kem ułożyć bezy, jedną obok drugiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malinowa Fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej