Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
250 gramów
150 gramów
150 gramów
30 gramów
1 łyżeczka
5 gramów
50 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przygotuj sos czosnkowy z jogurtu naturalnego, czosnku i koperku. Odstaw, aby smaki się przegryzły.

Krok 2
Brokuły i kalafior podziel na różyczki i ugotuj al'dente, wystudź.

Krok 3
Pierś kurczaka pokrój w średnią kostkę. Oprósz przyprawami i usmaż na oleju kokosowym i wystudź.

Krok 4
Ser pokrój w średnią kostkę. Słonecznik upraż na suchej patelni.

Krok 5
Wszystkie składniki wymieszaj razem w misce.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej
Sałatka brokułowa z kurczakiem i fetą
Pora na: Obiad.
Sałatka obiadowa z brokuła, kurczaka i fety jest świetnym pomysłem na urozmaicenie codziennego, menu lunchowego. Łączy w sobie składniki warzywne i mięsne, dzięki czemu z powodzeniem zastąpi tradycyjne drugie danie. Aromatyczny sos czosnkowy uzupełnia smak, bilansując go z delikatnością mięsa drobiowego oraz warzyw. Sałatka doskonale sprawdzi się także jako lunch „na wynos”. Danie reprezentuje kuchnię polską, wzbogacaną klasycznymi przyprawami, takimi jak czosnek, koperek czy pieprz. Spróbujcie, a przekonacie się, że obiad może być i pyszny!
Dla kogo?
Sałatka to idealne rozwiązanie dla osób aktywnych, stosujących wysokobiałkową dietę, które szukają pomysłów na odpowiednio zbilansowane potrawy obiadowe.
Wiesz, co jesz!
Nasza propozycja na lunch to źródło energii, niezbędnej do aktywnego życia. Sałatka dostarczy wam 415,4 kalorii, 10,2 g błonnika oraz 51,5 g białka.
Czy wiesz, że?
Tradycyjny ser feta wyrabiany jest z wysokogatunkowego mleka owczego lub jego mieszanki z mlekiem kozim. W Grecji produkcję tego smakołyku regulują przepisy, określające między innymi technologię wyrobu sera oraz kwalifikacje personelu.