Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

247

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

120 gramów

4 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Do jeszcze ciepłej dodaj Florę ProActiv o smaku masła i dokładnie wymieszaj.

Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas - Krok 1

Krok 2

Paprykę drobno posiekaj i dodaj do kaszy. Całość wymieszaj z natką pietruszki.

Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas - Krok 2

Krok 3

Wypij kefir i zjedz ananasa.

Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B2, B6, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej