Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

5

51 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

160 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

surówka:

2 opakowania

80 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu.

Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - Krok 1

Krok 2

Tofu usmaż na łyżce oleju. Pokrój w drobną kostkę.

Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - Krok 2

Krok 3

Dynię upiecz w piekarniku. Następnie zblenduj ją na gładką masę. Do całości dodaj kurkumę (do smaku) oraz Florę ProActiv o smaku masła i całość dokładnie wymieszaj. Do puree dodajkawałki usmażonego tofu.

Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj umytą sałatę z kefirem i posyp kiełkami brokułów.

Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza, miedzi, manganu, witamin: A, E, B1, B2, B6 i kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej