Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Grzanki z awokado i wędzonym łososiem, sałatka z pomidorem i oliwkami, sok z pomarańczy
łatwe
87 osób zapisało

Składniki
12 sztuk
2 sztuki
200 gramów
4 szklanki
surówka:
4 sztuki
20 sztuk
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pieczywo upiecz w piekarniku lub w tosterze.

Krok 2
Awokado rozsmaruj na tostach i połóż na nich cienkie plasterki łososia.

Krok 3
Pomidora pokrój w kostkę. Dodaj do niego oliwki. Całość wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Gotową sałatkę posyp posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4
Wyciśnij sok z ośmiu dużych pomarańczy.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: A, D, E, C, B1, B2, B3, B6, B12, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej