Sandacz po tunezyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz po tunezyjsku

Autor: MAMBA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sandacza oprawić, obsypać solą, pieprzem cytrynowym oraz trawą cytrynową. Rybę polać i natrzeć tunezyjską oliwą z oliwek o smaku cytrynowym. Natkę pietruszki drobno posiekać, a następnie oprószyć nią rybę z dwóch stron, a do środka włożyć gałązki natki pietruszki.

Krok 2

Na koniec rybę lekko skropić sokiem z cytryny, a następnie plastry cytryny poukładać na rybie i wewnątrz ryby. Aby finalnie podnieść smak i aromat dania, jeszcze raz rybę skropić cytrynową oliwą z oliwek, aby po upieczeniu powstał aromatyczny sos.

Krok 3

Piec ok.45 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z frytkami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej