Sandacz po tunezyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz po tunezyjsku

Autor: MAMBA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sandacza oprawić, obsypać solą, pieprzem cytrynowym oraz trawą cytrynową. Rybę polać i natrzeć tunezyjską oliwą z oliwek o smaku cytrynowym. Natkę pietruszki drobno posiekać, a następnie oprószyć nią rybę z dwóch stron, a do środka włożyć gałązki natki pietruszki.

Krok 2

Na koniec rybę lekko skropić sokiem z cytryny, a następnie plastry cytryny poukładać na rybie i wewnątrz ryby. Aby finalnie podnieść smak i aromat dania, jeszcze raz rybę skropić cytrynową oliwą z oliwek, aby po upieczeniu powstał aromatyczny sos.

Krok 3

Piec ok.45 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z frytkami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej