Sandacz po tunezyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz po tunezyjsku

Autor: MAMBA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sandacza oprawić, obsypać solą, pieprzem cytrynowym oraz trawą cytrynową. Rybę polać i natrzeć tunezyjską oliwą z oliwek o smaku cytrynowym. Natkę pietruszki drobno posiekać, a następnie oprószyć nią rybę z dwóch stron, a do środka włożyć gałązki natki pietruszki.

Krok 2

Na koniec rybę lekko skropić sokiem z cytryny, a następnie plastry cytryny poukładać na rybie i wewnątrz ryby. Aby finalnie podnieść smak i aromat dania, jeszcze raz rybę skropić cytrynową oliwą z oliwek, aby po upieczeniu powstał aromatyczny sos.

Krok 3

Piec ok.45 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z frytkami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz po tunezyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej