PRZEPISY.PL

Lin smażony

  • 45
  • 3
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • mąka40 g
  • oliwa4 łyżki
  • lin1 kg
      • Krok 1

        Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.
      • Krok 2

        Usuń ości kręgosłupa, ogon i płetwy.
      • Krok 3

        Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
      • Krok 4

        Lina posyp mąką i solą. Usmaż na rozgrzanej oliwie.

      Komentarze (0)

      Podobne przepisy:

      17
      osób dodało do Mniamlisty
      45''
      4
      Łatwe
      197
      osób dodało do Mniamlisty
      60''
      4
      Łatwe
      569
      osób dodało do Mniamlisty
      45''
      4
      Łatwe
      123
      osoby dodały do Mniamlisty
      30''
      4
      Łatwe