Lin smażony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin smażony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ości kręgosłupa, ogon i płetwy.

Krok 3

Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Lina posyp mąką i solą. Usmaż na rozgrzanej oliwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Risotto z prawdziwkami
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej