Lin smażony przepis – Zobacz na przepisy.pl

Lin smażony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ości kręgosłupa, ogon i płetwy.

Krok 3

Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Lina posyp mąką i solą. Usmaż na rozgrzanej oliwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej