
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
4 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Usuń ości kręgosłupa, ogon i płetwy.
Krok 3
Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Lina posyp mąką i solą. Usmaż na rozgrzanej oliwie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej