Lin smażony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin smażony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ości kręgosłupa, ogon i płetwy.

Krok 3

Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Lina posyp mąką i solą. Usmaż na rozgrzanej oliwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sandacz po polsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej