Lin smażony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin smażony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ości kręgosłupa, ogon i płetwy.

Krok 3

Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Lina posyp mąką i solą. Usmaż na rozgrzanej oliwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej