Lin smażony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ości kręgosłupa, ogon i płetwy.

Krok 3

Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Lina posyp mąką i solą. Usmaż na rozgrzanej oliwie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej