Schabowe z dzika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowe z dzika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

null

100 mililitrów

200 mililitrów

50 gramów

50 gramów

50 gramów

100 gramów

3 ziarna

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zalewę: jarzyny umyj, obierz, opłucz, pokrój w talarki i dodaj do wody zagotowanej z octem i przyprawami, ponownie zagotuj, schłodź.

Krok 2

Mięso umyj, osącz z wody, natrzyj bazylią, włóż do emaliowanego garnka, zalej ochłodzoną zalewą, naczynie przykryj i wstaw do chłodnego miejsca (do 7°C) na dwa dni.

Krok 3

Po wyjęciu mięso osącz z zalewy, pokrój w plastry w poprzek włókien (po 1 na osobę), rozbij tłuczkiem. Kotlety obtocz w mące, rozbitym jajku i ziarnie sezamowym (przygnieć dłonią, aby ziarna dobrze przykleiły się). Smaż na rozgrzanym tłuszczu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej