Schabowe z dzika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowe z dzika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

null

100 mililitrów

200 mililitrów

50 gramów

50 gramów

50 gramów

100 gramów

3 ziarna

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zalewę: jarzyny umyj, obierz, opłucz, pokrój w talarki i dodaj do wody zagotowanej z octem i przyprawami, ponownie zagotuj, schłodź.

Krok 2

Mięso umyj, osącz z wody, natrzyj bazylią, włóż do emaliowanego garnka, zalej ochłodzoną zalewą, naczynie przykryj i wstaw do chłodnego miejsca (do 7°C) na dwa dni.

Krok 3

Po wyjęciu mięso osącz z zalewy, pokrój w plastry w poprzek włókien (po 1 na osobę), rozbij tłuczkiem. Kotlety obtocz w mące, rozbitym jajku i ziarnie sezamowym (przygnieć dłonią, aby ziarna dobrze przykleiły się). Smaż na rozgrzanym tłuszczu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowe z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Zupa z jajkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej