Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
80 gramów
20 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
5 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wcześniej namoczoną soczewicę czarną ugotować.

Krok 2
Pomidora sparzyć i obrać ze skóry.

Krok 3
W garnku rozgrzej olej kokosowy, następnie wrzuć pokrojoną cebulkę, pieczarki – chwilę duś.

Krok 4
Następnie dodać pokrojonego pomidora i soczewicę, całość doprawić przyprawą.

Krok 5
Na koniec posypać szczypiorkiem i wymieszaj.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Grecka z oregano Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej
Soczewica z kaparami i pieczarkami
Pora na: Kolację.
Soczewica z kaparami, pieczarkami i pomidorem to doskonały pomysł na,kolację. Jedyne, o czym musicie pamiętać, to o wcześniejszym namoczeniu soczewicy, co ułatwia jej ugotowanie. Dodatek pieczarek duszonych z cebulką na oleju kokosowym nadaje daniu wyjątkowego smaku, który zachwyci każdego miłośnika kuchni roślinnej. Z przygotowaniem kolacji z naszego przepisu poradzi sobie każdy – nawet początkujący kucharz. Wystarczy połączyć ze sobą poszczególne składniki, aby pyszne danie zagościło na waszym stole. Spróbujcie tego przepisu, a soczewica z kaparami i pieczarkami na stałe pojawi się w waszym menu.
Dla kogo?
Soczewica z kaparami i pieczarkami to propozycja dla osób aktywnych fizycznie.
Wiesz, co jesz!
Kolacja według naszego przepisu zawiera 301,9 kcal, 18 g błonnika oraz 20,1 g białka.
Czy wiesz, że?
Kapary są dodatkiem do wielu potraw, wzbogacając je o wyrazisty, pikantny smak. Pąki kapara ciernistego konserwowane są w soli, occie lub winie i zamykane w słoikach. W tej postaci trafiają na nasze stoły, służąc do przygotowania marynat, sałatek czy dań z pomidorami.