Soczewica z kaparami i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Soczewica z kaparami i pieczarkami

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

20 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wcześniej namoczoną soczewicę czarną ugotować.

Soczewica z kaparami  i pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Pomidora sparzyć i obrać ze skóry.

Soczewica z kaparami  i pieczarkami - Krok 2

Krok 3

W garnku rozgrzej olej kokosowy, następnie wrzuć pokrojoną cebulkę, pieczarki – chwilę duś.

Soczewica z kaparami  i pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Następnie dodać pokrojonego pomidora i soczewicę, całość doprawić przyprawą.

Soczewica z kaparami  i pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Na koniec posypać szczypiorkiem i wymieszaj.

Soczewica z kaparami  i pieczarkami - Krok 5
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczewica z kaparami  i pieczarkamiSoczewica z kaparami i pieczarkami

Pora na: Kolację.

Soczewica z kaparami, pieczarkami i pomidorem to doskonały pomysł na,kolację. Jedyne, o czym musicie pamiętać, to o wcześniejszym namoczeniu soczewicy, co ułatwia jej ugotowanie. Dodatek pieczarek duszonych z cebulką na oleju kokosowym nadaje daniu wyjątkowego smaku, który zachwyci każdego miłośnika kuchni roślinnej. Z przygotowaniem kolacji z naszego przepisu poradzi sobie każdy – nawet początkujący kucharz. Wystarczy połączyć ze sobą poszczególne składniki, aby pyszne danie zagościło na waszym stole. Spróbujcie tego przepisu, a soczewica z kaparami i pieczarkami na stałe pojawi się w waszym menu.

Dla kogo?

Soczewica z kaparami i pieczarkami to propozycja dla osób aktywnych fizycznie.

Wiesz, co jesz!

Kolacja według naszego przepisu zawiera 301,9 kcal, 18 g błonnika oraz 20,1 g białka.

 

Czy wiesz, że?

Kapary są dodatkiem do wielu potraw, wzbogacając je o wyrazisty, pikantny smak. Pąki kapara ciernistego konserwowane są w soli, occie lub winie i zamykane w słoikach. W tej postaci trafiają na nasze stoły, służąc do przygotowania marynat, sałatek czy dań z pomidorami.