Warzywa z kabanosami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z kabanosami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

4 sztuki

750 gramów

1 sztuka

350 gramów

1 pęczek

2 łyżeczki

3 sztuki

0.2 litra

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i ziemniaki obierz i potnij w plasterki. Obgotuj w lekko osolonej wodzie przez ok. 10 min.

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz, czosnek posiekaj drobno, zaś cebulę rozkrój w ćwiartki. Kabanosy posiekaj w plasterki.

Krok 3

Naczynie do zapiekania wysmaruj tłuszczem i oprósz ziarnami sezamu. Układaj warstwami warzywa razem z mięsem, zalej roztrzepanymi ze śmietaną jajkami. Oprósz solą i pieprzem, posyp posiekaną natką pietruszki.

Krok 4

Piecz przez 45-50 min. w temperaturze 180 stopni. Wyciągnij, oprósz startym żółtym serem i zapiekaj warzywa z kabanosami jeszcze przez kilka minut, do momentu całkowitego rozpuszczenia sera.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z kabanosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z kabanosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z kabanosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z kabanosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z kabanosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z kabanosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z kabanosami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z kabanosami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Domowa pizza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej