
Składniki
2 szklanki
4 sztuki
2 łyżeczki
1 opakowanie
0.75 szklanki
1 szklanka
500 gramów
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wysokiego naczynia włożyć składniki (oprócz truskawek) i miksować do połączenia się składników.
Krok 2
Blaszkę wysmarować Kasią i posypać bułką tartą.
Krok 3
Na tak przygotowaną blaszkę wyłożyć ciasto, wyrównać jego powierzchnię i układać na wierzchu truskawki.
Krok 4
Wstawić do wcześniej nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 35 minut.
Krok 5
Po wyjęciu z blaszki posypać cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej