Truskawkowe na cieście ucieranym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawkowe na cieście ucieranym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

4 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.75 szklanki

1 szklanka

500 gramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego naczynia włożyć składniki (oprócz truskawek) i miksować do połączenia się składników.

Krok 2

Blaszkę wysmarować Kasią i posypać bułką tartą.

Krok 3

Na tak przygotowaną blaszkę wyłożyć ciasto, wyrównać jego powierzchnię i układać na wierzchu truskawki.

Krok 4

Wstawić do wcześniej nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 35 minut.

Krok 5

Po wyjęciu z blaszki posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej