
Składniki
2 szklanki
4 sztuki
2 łyżeczki
1 opakowanie
0.75 szklanki
1 szklanka
500 gramów
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wysokiego naczynia włożyć składniki (oprócz truskawek) i miksować do połączenia się składników.
Krok 2
Blaszkę wysmarować Kasią i posypać bułką tartą.
Krok 3
Na tak przygotowaną blaszkę wyłożyć ciasto, wyrównać jego powierzchnię i układać na wierzchu truskawki.
Krok 4
Wstawić do wcześniej nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 35 minut.
Krok 5
Po wyjęciu z blaszki posypać cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej