Truskawkowe na cieście ucieranym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawkowe na cieście ucieranym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

4 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.75 szklanki

1 szklanka

500 gramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego naczynia włożyć składniki (oprócz truskawek) i miksować do połączenia się składników.

Krok 2

Blaszkę wysmarować Kasią i posypać bułką tartą.

Krok 3

Na tak przygotowaną blaszkę wyłożyć ciasto, wyrównać jego powierzchnię i układać na wierzchu truskawki.

Krok 4

Wstawić do wcześniej nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 35 minut.

Krok 5

Po wyjęciu z blaszki posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej