Truskawkowe na cieście ucieranym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawkowe na cieście ucieranym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

4 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.75 szklanki

1 szklanka

500 gramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego naczynia włożyć składniki (oprócz truskawek) i miksować do połączenia się składników.

Krok 2

Blaszkę wysmarować Kasią i posypać bułką tartą.

Krok 3

Na tak przygotowaną blaszkę wyłożyć ciasto, wyrównać jego powierzchnię i układać na wierzchu truskawki.

Krok 4

Wstawić do wcześniej nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 35 minut.

Krok 5

Po wyjęciu z blaszki posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawkowe na cieście ucieranym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej