Ucierane

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

51

175 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

544 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

937 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

170 gramów

85 gramów

250 gramów

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek. Miękką Kasię utrzyj z cukrem na puszystą, gładką masę.

Ucierane  - Krok 1

Krok 2

Dodawaj pojedynczo żółtka, ciągle ucierając do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści

Ucierane  - Krok 2

Krok 3

Pod koniec ucierania dodaj mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlej rum.

Ucierane  - Krok 3

Krok 4

Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.

Ucierane  - Krok 4

Krok 5

Pianę wyłóż na ciasto i delikatnie wymieszaj łyżką.

Ucierane  - Krok 5

Krok 6

Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i oprószonej mąką formy o pojemności około 1,5 litra. Piecz około 60 minut w 180 st.C. Po upieczeniu sprawdź patyczkiem czy ciasto jest suche w środku.

Ucierane  - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Wiesława  makowska

    Wiesława makowska, 17.03.2019

    Pychotka polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucierane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucierane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucierane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucierane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucierane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucierane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucierane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka jogurtowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej