Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
5 sztuk
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Oczyszczone warzywa pokrój wg uznania i podawaj z jogurtem wymieszanym z podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika i kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej