Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

5 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Oczyszczone warzywa pokrój wg uznania i podawaj z jogurtem wymieszanym z podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika i kolendrą.

Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z dipem jogurtowym i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej