Wielkanocna babka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

23 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

20 dekagramów

10 dekagramów

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem na pulchną masę.

Krok 2

Dodać cukier waniliowy, następnie dodawać na przemian, cały czas mieszając, po jednym jaju i mąkę z proszkiem, wsypać wiórki.

Krok 3

Wyłożyć masę do foremki posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.

Krok 4

Piec w temperaturze 180-200°C około 60 min.

Krok 5

Przed podaniem polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocna babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocna babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocna babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocna babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocna babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocna babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocna babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka piaskowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej