Wiosenna sałata ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałata ze szczypiorkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
1186 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

643 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

779 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

150 gramów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i osusz. Następnie porwij liście na mniejsze kawałki.

 Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Ogórka przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ z pestkami i pokrój go w półksiężyce. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki.

 Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - Krok 2

Krok 3

W salaterce wymieszaj delikatnie liście sałaty, plasterki ogórka oraz rzodkiewki.

 Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - Krok 3

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny.

 Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - Krok 4

Krok 5

Wymieszaną w salaterce sałatę polej przygotowanym sosem, a na koniec posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem.

 Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz , 22.04.2017

    Smakowało pyszna sałatka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Filipczak

    Elżbieta Filipczak , 06.05.2016

    świetna sałatka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Kałużna

    Patrycja Kałużna , 28.04.2015

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Wiosenna sałata ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Wiosenna sałata ze szczypiorkiem Wiosenna sałata ze szczypiorkiem

Wiosenna sałata ze szczypiorkiem to prosty i smaczny dodatek do wielu dań. Wykonasz ją błyskawicznie z łatwo dostępnych składników, a rezultaty miło Cię zaskoczą.  Kiedy przygotujesz sałata szczypiorek przepis? Wszystkie wskazówki już masz, więc do dzieła! Nam nie pozostało nic innego, jak życzyć Ci smacznego!

Dla kogo?

Każdy fan warzyw wie, że sałatka ze szczypiorku to doskonałe danie o wielu właściwościach. Sezonowe i chrupkie ogórki oraz rzodkiewki nie mają sobie równych! Już teraz możesz się o tym przekonać, przygotowując błyskawiczną recepturę na nasze danie. Sałatka wiosenna ze szczypiorkiem to zawsze dobry wybór. 

Na jaką okazję?

Sałatka ze szczypiorkiem doskonale sprawdzi się jako szybka przekąska w upalny dzień i nie tylko! Możesz również zaserwować ją na lunch lub kolację. Tak naprawdę nie potrzebujesz pretekstu, by przyrządzić to smaczne danie. Wystarczy chwila wolnego czasu, by surówka z sałaty i szczypiorku znalazła się na Twoim talerzu. 

Czy wiesz, że?

Bardzo szybko przygotujesz aromatyczny i pełen smaków sos do sałaty ze szczypiorkiem. Wystarczy połączyć zawartość opakowania Knorr z jogurtem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz sokiem z cytryny. Polej sałatę sosem, posyp chrupiącym szczypiorkiem i ciesz się jej idealnym smakiem.

Dla urozmaicenia:

Podstawą dania jest sałata masłowa, ale z powodzeniem możesz użyć innej, np. rzymskiej lub lodowej. Dodatkowo przekrój ogórka, wydrąż z niego miąższ, a następnie pokrój go w półksiężyce. Rzodkiewkę pokrój na cienkie plasterki. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj w salaterce.