
Składniki
2 szklanki
2 sztuki
6 sztuk
3 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Prezentują się świetnie . Smakują. I w dodatku jest to przepis typowo oszczędnościowy .

Krok 2
Oczyścić warzywa. Ułożyć w garnku mięso i warzywa. Dodać liście maggi, pietruszki, selera i bulion w kostce. Zalać wodą i gotować na małym gazie 45 minut. Gdyby woda się wygotowywała dolewać po trochę ale wrzątku.

Krok 3
Wyjąć mięso i warzywa . Bulion przecedzić i doprawić do smaku. Mięso obrać od kości (skórki i chrząstki usunąć). Jajka i marchewkę pokroić w drobną kostkę.
Krok 4
Namoczyć w 3 łyżkach zimnej przegotowanej wody żelatynę i rozpuścić ją w gorącym bulionie.
Krok 5
W filiżankach lub małych pojemnikach ułożyć na dno warstwę jajek, na to rozdrobnione mięso i pokrojoną marchewkę. Zalać wszystko bulionem. Ostudzić. Wstawić do lodówki by zakrzepła. Podawać wyjęte delikatnie z pojemników z kawałkiem cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej