
Składniki
2 szklanki
2 sztuki
6 sztuk
3 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Prezentują się świetnie . Smakują. I w dodatku jest to przepis typowo oszczędnościowy .
Krok 2
Oczyścić warzywa. Ułożyć w garnku mięso i warzywa. Dodać liście maggi, pietruszki, selera i bulion w kostce. Zalać wodą i gotować na małym gazie 45 minut. Gdyby woda się wygotowywała dolewać po trochę ale wrzątku.
Krok 3
Wyjąć mięso i warzywa . Bulion przecedzić i doprawić do smaku. Mięso obrać od kości (skórki i chrząstki usunąć). Jajka i marchewkę pokroić w drobną kostkę.
Krok 4
Namoczyć w 3 łyżkach zimnej przegotowanej wody żelatynę i rozpuścić ją w gorącym bulionie.
Krok 5
W filiżankach lub małych pojemnikach ułożyć na dno warstwę jajek, na to rozdrobnione mięso i pokrojoną marchewkę. Zalać wszystko bulionem. Ostudzić. Wstawić do lodówki by zakrzepła. Podawać wyjęte delikatnie z pojemników z kawałkiem cytryny.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej