Zupa krem z kalarepki z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z kalarepki z jajkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

8 łyżek

3 sztuki

2 szczypty

3 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj, osusz. Cebulę posiekaj, ziemniaki i kalarepkę pokrój w kostkę. W garnku roztop masło, zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i kalarepkę, smaż razem kilka chwil.

Krok 2

Do podsmażonych warzyw wlej ok. 1 l wody i dodaj buliony. Gotuj aż warzywa będą zupełnie miękkie. Dodaj 1 łyżkę koperku i całość zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku pieprzem i ew. solą, dolej śmietankę - ponownie zmiksuj i dodaj ew. troszkę wody gdyby zupa była za gęsta.

Krok 3

Jajka obierz, posiekaj. Podawaj zupę gorącą, posypaną jajkiem i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej