
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
8 łyżek
3 sztuki
2 szczypty
3 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, umyj, osusz. Cebulę posiekaj, ziemniaki i kalarepkę pokrój w kostkę. W garnku roztop masło, zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i kalarepkę, smaż razem kilka chwil.
Krok 2
Do podsmażonych warzyw wlej ok. 1 l wody i dodaj buliony. Gotuj aż warzywa będą zupełnie miękkie. Dodaj 1 łyżkę koperku i całość zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku pieprzem i ew. solą, dolej śmietankę - ponownie zmiksuj i dodaj ew. troszkę wody gdyby zupa była za gęsta.
Krok 3
Jajka obierz, posiekaj. Podawaj zupę gorącą, posypaną jajkiem i koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej