Zupa krem z kalarepki z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z kalarepki z jajkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

8 łyżek

3 sztuki

2 szczypty

3 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj, osusz. Cebulę posiekaj, ziemniaki i kalarepkę pokrój w kostkę. W garnku roztop masło, zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i kalarepkę, smaż razem kilka chwil.

Krok 2

Do podsmażonych warzyw wlej ok. 1 l wody i dodaj buliony. Gotuj aż warzywa będą zupełnie miękkie. Dodaj 1 łyżkę koperku i całość zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku pieprzem i ew. solą, dolej śmietankę - ponownie zmiksuj i dodaj ew. troszkę wody gdyby zupa była za gęsta.

Krok 3

Jajka obierz, posiekaj. Podawaj zupę gorącą, posypaną jajkiem i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej