Zupa krem z kalarepki z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z kalarepki z jajkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

8 łyżek

3 sztuki

2 szczypty

3 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj, osusz. Cebulę posiekaj, ziemniaki i kalarepkę pokrój w kostkę. W garnku roztop masło, zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i kalarepkę, smaż razem kilka chwil.

Krok 2

Do podsmażonych warzyw wlej ok. 1 l wody i dodaj buliony. Gotuj aż warzywa będą zupełnie miękkie. Dodaj 1 łyżkę koperku i całość zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku pieprzem i ew. solą, dolej śmietankę - ponownie zmiksuj i dodaj ew. troszkę wody gdyby zupa była za gęsta.

Krok 3

Jajka obierz, posiekaj. Podawaj zupę gorącą, posypaną jajkiem i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z kurczaka i cytryny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej