Zupa krem z kalarepki z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z kalarepki z jajkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

8 łyżek

3 sztuki

2 szczypty

3 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj, osusz. Cebulę posiekaj, ziemniaki i kalarepkę pokrój w kostkę. W garnku roztop masło, zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i kalarepkę, smaż razem kilka chwil.

Krok 2

Do podsmażonych warzyw wlej ok. 1 l wody i dodaj buliony. Gotuj aż warzywa będą zupełnie miękkie. Dodaj 1 łyżkę koperku i całość zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku pieprzem i ew. solą, dolej śmietankę - ponownie zmiksuj i dodaj ew. troszkę wody gdyby zupa była za gęsta.

Krok 3

Jajka obierz, posiekaj. Podawaj zupę gorącą, posypaną jajkiem i koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z kalarepki z jajkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kwaśno-pikantna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej