Zupa pieczarkowa z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z grzankami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

null

500 gramów

3 łyżki

null

1 sztuka

2 sztuki

null

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i pokrój.

Krok 2

Cebulę pokrój, zeszklij na maśle, po czym dodaj pieczarki i uduś.

Krok 3

Dodaj kostkę rosołową Knorr, posól i gotuj.

Krok 4

Seler, marchewkę, pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach a następnie podsmaż na maśle i połącz z pieczarkami.

Krok 5

Po ugotowaniu i przestudzeniu, zmiksuj i zagęść żółtkami, mąką i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej