
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
null
500 gramów
3 łyżki
null
1 sztuka
2 sztuki
null
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść i pokrój.
Krok 2
Cebulę pokrój, zeszklij na maśle, po czym dodaj pieczarki i uduś.
Krok 3
Dodaj kostkę rosołową Knorr, posól i gotuj.
Krok 4
Seler, marchewkę, pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach a następnie podsmaż na maśle i połącz z pieczarkami.
Krok 5
Po ugotowaniu i przestudzeniu, zmiksuj i zagęść żółtkami, mąką i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej