
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
null
500 gramów
3 łyżki
null
1 sztuka
2 sztuki
null
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść i pokrój.
Krok 2
Cebulę pokrój, zeszklij na maśle, po czym dodaj pieczarki i uduś.
Krok 3
Dodaj kostkę rosołową Knorr, posól i gotuj.
Krok 4
Seler, marchewkę, pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach a następnie podsmaż na maśle i połącz z pieczarkami.
Krok 5
Po ugotowaniu i przestudzeniu, zmiksuj i zagęść żółtkami, mąką i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej