Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
null
500 gramów
3 łyżki
null
1 sztuka
2 sztuki
null
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść i pokrój.
Krok 2
Cebulę pokrój, zeszklij na maśle, po czym dodaj pieczarki i uduś.
Krok 3
Dodaj kostkę rosołową Knorr, posól i gotuj.
Krok 4
Seler, marchewkę, pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach a następnie podsmaż na maśle i połącz z pieczarkami.
Krok 5
Po ugotowaniu i przestudzeniu, zmiksuj i zagęść żółtkami, mąką i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej