Zupa krem z kurek z przepiórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z kurek z przepiórkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój umyte i obrane warzywa w kostkę. Następnie podsmaż w garnku na odrobinie oliwy, tak, aby nie zrumieniły się.

Krok 2

Zalej około litrem zimnej wody. Umyj przepiórki, dodaj do warzyw i całość doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy i gotuj do momentu, kiedy mięso będzie zupełnie miękkie.

Krok 4

Wyjmij ugotowane przepiórki z wywaru i odłóż do ostygnięcia.

Krok 5

Dodaj do powstałego wywaru jedną lub dwie Zupy krem z kurek Knorr (w zależności od ilości bulionu), całość zapraw śmietaną.

Krok 6

Oddziel przepiórki od kości, obsmaż na patelni i podawaj w zupie. Rada: Przepiórki z powodzeniem można zastąpić małym kurczakiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z kurek z przepiórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z kurek z przepiórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z kurek z przepiórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z kurek z przepiórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z kurek z przepiórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z kurek z przepiórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z kurek z przepiórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z kurek z przepiórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa krem z kurek z przepiórkamiZupa krem z kurek z przepiórkami

Zupa krem z kurek z przepiórkami to smaczne i eleganckie danie, które idealnie nadaje się zarówno na świąteczny obiad, jak i uroczystą kolację. Oprócz przepiórczego mięsa, do jej przygotowania potrzebujesz m.in. warzyw oraz gęstej śmietany. Wszystkie warzywa (marchewkę, pietruszkę oraz seler) pokrój w kostkę, a następnie podsmaż je na rozgrzanej oliwie. Potem zalej przygotowane warzywa zimną wodą i dodaj przepiórki. Pamiętaj, by wywar gotować do momentu, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Na koniec wyjmij mięso i wsyp zawartość torebki z kremową zupą z kurek. Przyrządzając zupę nie zapomnij również o przyprawach takich, jak: liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz, tymianek czy ząbek czosnku. Gotowe danie podawaj razem z podsmażonym mięsem oraz świeżym pieczywem. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę modyfikować, na przykład zastępując przepiórki kurczakiem. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na pyszną zupę z kurek z przepiórkami. Życzymy smacznego.