
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
100 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój umyte i obrane warzywa w kostkę. Następnie podsmaż w garnku na odrobinie oliwy, tak, aby nie zrumieniły się.
Krok 2
Zalej około litrem zimnej wody. Umyj przepiórki, dodaj do warzyw i całość doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy i gotuj do momentu, kiedy mięso będzie zupełnie miękkie.
Krok 4
Wyjmij ugotowane przepiórki z wywaru i odłóż do ostygnięcia.
Krok 5
Dodaj do powstałego wywaru jedną lub dwie Zupy krem z kurek Knorr (w zależności od ilości bulionu), całość zapraw śmietaną.
Krok 6
Oddziel przepiórki od kości, obsmaż na patelni i podawaj w zupie. Rada: Przepiórki z powodzeniem można zastąpić małym kurczakiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa krem z kurek z przepiórkami
Zupa krem z kurek z przepiórkami to smaczne i eleganckie danie, które idealnie nadaje się zarówno na świąteczny obiad, jak i uroczystą kolację. Oprócz przepiórczego mięsa, do jej przygotowania potrzebujesz m.in. warzyw oraz gęstej śmietany. Wszystkie warzywa (marchewkę, pietruszkę oraz seler) pokrój w kostkę, a następnie podsmaż je na rozgrzanej oliwie. Potem zalej przygotowane warzywa zimną wodą i dodaj przepiórki. Pamiętaj, by wywar gotować do momentu, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Na koniec wyjmij mięso i wsyp zawartość torebki z kremową zupą z kurek. Przyrządzając zupę nie zapomnij również o przyprawach takich, jak: liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz, tymianek czy ząbek czosnku. Gotowe danie podawaj razem z podsmażonym mięsem oraz świeżym pieczywem. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę modyfikować, na przykład zastępując przepiórki kurczakiem. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na pyszną zupę z kurek z przepiórkami. Życzymy smacznego.