Zupa szpinakowa z kurczakiem - z makaronem | Przepisy.pl pixel

Menu dnia

Zupa szpinakowa z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
761 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

390 osób wydrukowało

Pobierz pdf

593 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

250 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.75 łyżeczki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój w cieniutkie paski o długości 5 centymetrów. Ułóż je w misce i zalej olejem i sherry, dodaj pół łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i marynuj przez 20 minut.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Szpinak dokładnie umyj, odetnij ogonki, a listki wrzuć na dwie minuty do wrzątku. Przełóż szpinak do naczynia z zimną wodą i odcedź.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Wodę zagotuj z kostką Knorr, z sosem sojowym i resztą cukru.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 4

Krok 5

Dorzuć mięso i gotuj przez 5 minut.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 5

Krok 6

Na koniec dodaj szpinak i doprowadź do wrzenia. W miseczkach ułóż makaron i zalej go zupą.

Zupa szpinakowa z kurczakiem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szpinakowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Nigviziani badrigiani
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa szpinakowa z kurczakiemZupa szpinakowa z kurczakiem

Makaron przygotuj wedle przepisu na opakowaniu, odcedź i odstaw.