Zupa z rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z rzeżuchy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
543 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

311 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj w wodzie z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr. W tym samym czasie ugotuj również makaron.

 Zupa z rzeżuchy - Krok 1

Krok 2

Pod koniec gotowania ziemniaków, dodaj 3/4 pęczka rzeżuchy. Zagotuj.

 Zupa z rzeżuchy - Krok 2

Krok 3

Następnie zmiksuj, dodaj śmietanę i ponownie zagotuj.

 Zupa z rzeżuchy - Krok 3

Krok 4

Do zupy dodaj makaron, posyp rzeżuchą i podawaj.

 Zupa z rzeżuchy - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • krzysztof kruzynski

    krzysztof kruzynski , 14.11.2017

    pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Zupa z rzeżuchy Zupa z rzeżuchy

Danie jedyne w swoim rodzaju. Czy próbowałaś kiedyś zupy z rzeżuchy? Będziesz zaskoczona jak pyszna jest i prosta. Skomplikowana zdaje się być tylko pisownia jej głównego składnika. Masz w domu ziemniaki, drobny makaron i śmietanę? To już większość składników! Dokup jedynie lub wyhoduj na wacie dwie garści świeżej rzeżuchy i do dzieła. Pamiętaj, żeby przed dodaniem jej do zupy, dokładnie umyć kiełki. Łatwo to zrobisz umieszczając rzeżuchę na sitku i przepłukując ją pod bieżącą wodą. Żeby zupa nabrała wspaniałej, kremowej konsystencji zmiksuj ją i dodaj dwie łyżki śmietany. Proste prawda? Talerz udekoruj również rzeżuchą. Gotową zupę podawaj na gorąco z dodatkiem drobnego makaronu, najlepiej w kształcie cieniutkich nitek. Niepowtarzalny smak gwarantowany!