
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
200 mililitrów
3 sztuki
1 opakowanie
null
14 sztuk
1 łyżka
150 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka umyj dokładnie, osusz i natrzyj przyprawami. Odstaw na kilka minut.
Krok 2
Cebulkę i czosnek posiekaj, papryki oczyść i potnij w paseczki.
Krok 3
Podsmaż mięso na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, dodaj warzywa i duś na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 4
Dodaj pokrojone w kawałki pomidory, podlej winem i duś na małym ogniu 25 minut.
Krok 5
Wymieszaj z oliwkami, pociętą w kawałki wędliną, dopraw do smaku i rozłóż apetycznego kurczaka wraz z warzywnym sosem na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























