Apetyczny kurczak po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny kurczak po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

200 mililitrów

3 sztuki

1 opakowanie

null

14 sztuk

1 łyżka

150 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj dokładnie, osusz i natrzyj przyprawami. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Cebulkę i czosnek posiekaj, papryki oczyść i potnij w paseczki.

Krok 3

Podsmaż mięso na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, dodaj warzywa i duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Dodaj pokrojone w kawałki pomidory, podlej winem i duś na małym ogniu 25 minut.

Krok 5

Wymieszaj z oliwkami, pociętą w kawałki wędliną, dopraw do smaku i rozłóż apetycznego kurczaka wraz z warzywnym sosem na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Skrzydełka z grilla
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej