Apetyczny kurczak po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny kurczak po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

200 mililitrów

3 sztuki

1 opakowanie

null

14 sztuk

1 łyżka

150 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj dokładnie, osusz i natrzyj przyprawami. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Cebulkę i czosnek posiekaj, papryki oczyść i potnij w paseczki.

Krok 3

Podsmaż mięso na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, dodaj warzywa i duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Dodaj pokrojone w kawałki pomidory, podlej winem i duś na małym ogniu 25 minut.

Krok 5

Wymieszaj z oliwkami, pociętą w kawałki wędliną, dopraw do smaku i rozłóż apetycznego kurczaka wraz z warzywnym sosem na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny kurczak po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej