
Składniki
50 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki zimnej wody, wymieszać i odstawić na 1/2 godziny. Następnie dodać 2 szklanki gorącej wody, wymieszać i ponownie odstawić.
Krok 2
Serki homogenizowane wyłożyć do garnka, następnie dodać cukier puder i cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Kolejno dodać wystudzoną żelatynę i ponownie wymieszać.
Krok 3
Każdą z galaretek przygotować według przepisu z opakowania w osobnych naczyniach i odstawić do wystudzenia.
Krok 4
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, następnie wylewamy na nie przygotowaną masę z garnka i wkładamy do lodówki na ok. 1/2 godziny, żeby stężała.
Krok 5
Stężone galaretki kroimy w kostkę i układamy na masie w tortownicy, można też kilka kostek pomieszać z masą a wierzch przystroić pozostałymi kostkami galaretki, tworząc kolorową kompozycję.
Krok 6
Całość można już konsumować lub włożyć jeszcze na około 1/2 godziny do całkowitego stężenia masy i galaretki. Smacznego!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej