
Składniki
50 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki zimnej wody, wymieszać i odstawić na 1/2 godziny. Następnie dodać 2 szklanki gorącej wody, wymieszać i ponownie odstawić.
Krok 2
Serki homogenizowane wyłożyć do garnka, następnie dodać cukier puder i cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Kolejno dodać wystudzoną żelatynę i ponownie wymieszać.
Krok 3
Każdą z galaretek przygotować według przepisu z opakowania w osobnych naczyniach i odstawić do wystudzenia.
Krok 4
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, następnie wylewamy na nie przygotowaną masę z garnka i wkładamy do lodówki na ok. 1/2 godziny, żeby stężała.
Krok 5
Stężone galaretki kroimy w kostkę i układamy na masie w tortownicy, można też kilka kostek pomieszać z masą a wierzch przystroić pozostałymi kostkami galaretki, tworząc kolorową kompozycję.
Krok 6
Całość można już konsumować lub włożyć jeszcze na około 1/2 godziny do całkowitego stężenia masy i galaretki. Smacznego!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej