Bajeczny serniczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajeczny serniczek

Autor: roamer

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki zimnej wody, wymieszać i odstawić na 1/2 godziny. Następnie dodać 2 szklanki gorącej wody, wymieszać i ponownie odstawić.

Krok 2

Serki homogenizowane wyłożyć do garnka, następnie dodać cukier puder i cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Kolejno dodać wystudzoną żelatynę i ponownie wymieszać.

Krok 3

Każdą z galaretek przygotować według przepisu z opakowania w osobnych naczyniach i odstawić do wystudzenia.

Krok 4

Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, następnie wylewamy na nie przygotowaną masę z garnka i wkładamy do lodówki na ok. 1/2 godziny, żeby stężała.

Krok 5

Stężone galaretki kroimy w kostkę i układamy na masie w tortownicy, można też kilka kostek pomieszać z masą a wierzch przystroić pozostałymi kostkami galaretki, tworząc kolorową kompozycję.

Krok 6

Całość można już konsumować lub włożyć jeszcze na około 1/2 godziny do całkowitego stężenia masy i galaretki. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bulion pomidorowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej