Bajeczny serniczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajeczny serniczek

Autor: roamer

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki zimnej wody, wymieszać i odstawić na 1/2 godziny. Następnie dodać 2 szklanki gorącej wody, wymieszać i ponownie odstawić.

Krok 2

Serki homogenizowane wyłożyć do garnka, następnie dodać cukier puder i cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Kolejno dodać wystudzoną żelatynę i ponownie wymieszać.

Krok 3

Każdą z galaretek przygotować według przepisu z opakowania w osobnych naczyniach i odstawić do wystudzenia.

Krok 4

Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, następnie wylewamy na nie przygotowaną masę z garnka i wkładamy do lodówki na ok. 1/2 godziny, żeby stężała.

Krok 5

Stężone galaretki kroimy w kostkę i układamy na masie w tortownicy, można też kilka kostek pomieszać z masą a wierzch przystroić pozostałymi kostkami galaretki, tworząc kolorową kompozycję.

Krok 6

Całość można już konsumować lub włożyć jeszcze na około 1/2 godziny do całkowitego stężenia masy i galaretki. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej