Bajeczny serniczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajeczny serniczek

Autor: roamer

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki zimnej wody, wymieszać i odstawić na 1/2 godziny. Następnie dodać 2 szklanki gorącej wody, wymieszać i ponownie odstawić.

Krok 2

Serki homogenizowane wyłożyć do garnka, następnie dodać cukier puder i cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Kolejno dodać wystudzoną żelatynę i ponownie wymieszać.

Krok 3

Każdą z galaretek przygotować według przepisu z opakowania w osobnych naczyniach i odstawić do wystudzenia.

Krok 4

Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, następnie wylewamy na nie przygotowaną masę z garnka i wkładamy do lodówki na ok. 1/2 godziny, żeby stężała.

Krok 5

Stężone galaretki kroimy w kostkę i układamy na masie w tortownicy, można też kilka kostek pomieszać z masą a wierzch przystroić pozostałymi kostkami galaretki, tworząc kolorową kompozycję.

Krok 6

Całość można już konsumować lub włożyć jeszcze na około 1/2 godziny do całkowitego stężenia masy i galaretki. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajeczny serniczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej