Błyskawiczne bąbelkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczne bąbelkowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

a początek z krówek (takie cukierki, niegdyś bardzo popularne, kleją się w ustach) zdejmujemy papierki. Wrzucamy je do garnka, do nich dokładamy masło i kakao, a następnie stawiamy je na małym płomieniu i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia się składników, ciągle mieszając. Kulki wsypujemy do dość sporej miski i polewamy gorącą jeszcze masą. Mieszamy szybko i dość dokładnie, najlepiej tak by masa dobrze pokryła kuleczki. Łyżką nakładamy wszystko do foremek, tak by powstały nam ładne i zgrabne ciastka. Odstawiamy całość w chłodne miejsce i czekamy na wystygnięcie. Życzymy jak zwykle smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej