Błyskawiczne bąbelkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyskawiczne bąbelkowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

a początek z krówek (takie cukierki, niegdyś bardzo popularne, kleją się w ustach) zdejmujemy papierki. Wrzucamy je do garnka, do nich dokładamy masło i kakao, a następnie stawiamy je na małym płomieniu i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia się składników, ciągle mieszając. Kulki wsypujemy do dość sporej miski i polewamy gorącą jeszcze masą. Mieszamy szybko i dość dokładnie, najlepiej tak by masa dobrze pokryła kuleczki. Łyżką nakładamy wszystko do foremek, tak by powstały nam ładne i zgrabne ciastka. Odstawiamy całość w chłodne miejsce i czekamy na wystygnięcie. Życzymy jak zwykle smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyskawiczne bąbelkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej