Szaszłyki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz, osusz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Gruszki obierz, pokrój na cząstki, a banany w prążki.

Krok 3

Opłukane brokuły podziel na różyczki.

Krok 4

Morele przekrój na pół i wyjmij pestki.

Krok 5

Na szpadki nadziej kawałki mięsa, gruszki, morele, brokuły i banany.

Krok 6

Przed pieczeniem szaszłyki posmaruj oliwą, oprósz solą, majerankiem i pieprzem. Piecz na tacce aluminiowej około 16 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej