
Składniki
null
null
4 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz, osusz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Gruszki obierz, pokrój na cząstki, a banany w prążki.
Krok 3
Opłukane brokuły podziel na różyczki.
Krok 4
Morele przekrój na pół i wyjmij pestki.
Krok 5
Na szpadki nadziej kawałki mięsa, gruszki, morele, brokuły i banany.
Krok 6
Przed pieczeniem szaszłyki posmaruj oliwą, oprósz solą, majerankiem i pieprzem. Piecz na tacce aluminiowej około 16 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej