
Składniki
null
null
4 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz, osusz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Gruszki obierz, pokrój na cząstki, a banany w prążki.
Krok 3
Opłukane brokuły podziel na różyczki.
Krok 4
Morele przekrój na pół i wyjmij pestki.
Krok 5
Na szpadki nadziej kawałki mięsa, gruszki, morele, brokuły i banany.
Krok 6
Przed pieczeniem szaszłyki posmaruj oliwą, oprósz solą, majerankiem i pieprzem. Piecz na tacce aluminiowej około 16 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























