Szaszłyki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

4 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz, osusz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Gruszki obierz, pokrój na cząstki, a banany w prążki.

Krok 3

Opłukane brokuły podziel na różyczki.

Krok 4

Morele przekrój na pół i wyjmij pestki.

Krok 5

Na szpadki nadziej kawałki mięsa, gruszki, morele, brokuły i banany.

Krok 6

Przed pieczeniem szaszłyki posmaruj oliwą, oprósz solą, majerankiem i pieprzem. Piecz na tacce aluminiowej około 16 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej