Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
2 sztuki
600 mililitrów
2 sztuki
3 łyżki
115 gramów
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
200 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion na włoszczyźnie Knorr zagotuj z 200 mililitrami wody. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2
Ogórki obierz i pokrój w drobniutką kosteczkę.

Krok 3
Jogurt wymieszaj dokładnie z bulionem, dodaj posiekany koper, czosnek i olej orzechowy.

Krok 4
Dodaj pokrojone ogórki i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Chłodnik ogórkowy najlepiej smakuje schłodzony w lodówce przez około 4 godziny. Przed podaniem udekoruj resztą posiekanego koperku i orzechami

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chłodnik ogórkowy
Delikatny smak ogórków, wyrazisty aromat czosnku i kopru oraz kwaśny i bardzo gęsty jogurt grecki to główne cechy smacznej zupy, którą przygotujesz szybko i będziesz się nią zajadać w letni dzień. Chłodnik ogórkowy jest jedną z najpopularniejszych potraw tego rodzaju. Przyrządza się go dosłownie w kilkanaście minut, a można podawać na wiele atrakcyjnych sposobów. Będzie nie tylko wstępem do obiadu, ale też doskonałą przekąską podczas przyjęć w ogrodzie. Chłodnik serwuje się posypany orzechami włoskimi i posiekanym koperkiem. Można go także dekorować wstążkami z surowego ogórka, które wykonuje się za pomocą obieraczki do warzyw. Równie efektownie wygląda w ten sam sposób przygotowana marchewka. Jeśli chcesz, aby danie ładnie się prezentowało, podaj je w przezroczystych miskach lub długich, wysokich szklankach (jak do napojów), kładąc na nich nabite na długi patyczek plastry ogórka. W ten sposób zupa będzie bardziej przypominała koktajl i nie będzie wymagała podawania łyżek. Zobacz, jak w bardzo prosty sposób zrobić chłodnik ogórkowy.