Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

8 plastrów

4 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Oczyszczone i ugotowane szparagi wyłóż na półmisku. Polej octem balsamicznym i posyp kawałkami szynki parmeńskiej.

Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - Krok 1

Krok 2

Podawaj z pieczywem posmarowanym Florą ProActiv o smaku masła.

Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy A, witaminy E, witaminy B1, witaminy B2, niacyny, witaminy C, folianów, jodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z szynką parmeńską, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej